0

И мало е вариант мачът за Суперкупата на България между Лудогорец и ЦСКА 1948 да се проведе в Турция, пише днес в. „Мач Телеграф“.

Причините за това са били, че и двата отбора ще са на лагер в югоизточната ни съседка през януари и началото на февруари, а заради сгъстената програма на шампионите не може да се намери дата в календара, на която да се проведе двубой за третия по значимост трофей в родния футбол. Този мач обаче е официален и е много трудно да се организира извън граница, заради което той най-вероятно ще се проведе у нас през февруари. Вариант е стадион „Христо Ботев“ в Пловдив, който тогава ще е напълно готов.

Честа практика в големите европейски първенства, е двубоите за Суперкупата да се играят извън страните, например в Саудитска Арабия или Китай. В нашия случай обаче просто е било търсен оптимален вариант двубоят да се проведе извън официалните дати, за да не се натоварва още повече календара. Ако Лудогорец успее да прескочи групите на Лигата на конференциите пък този двубой ще стане още по-труден за насрочване.

Любопитно е, че двата отбора имат и един отложен мач от първенството. Той също на 99% ще се играе през пролетта.