0

Л егендарният вокалист на група Контрол Кольо Гилъна е сред най-популярните фенове на ЦСКА. Пред „Мач Телеграф“ рокаджията не се поколеба да заложи на „червените“ в предстоящото Вечно дерби. „Очаквам и се надявам ЦСКА да победи. Не знам дали трите нови попълнения ще бъдат на линия, но с този състав и при добра игра ЦСКА не би трябвало да има проблеми. Турицов и Юрген Матай трябва да поведат тима и да се хвърлят в дербито. Опитните футболисти би трябвало да повлияят на мача. Бамба би могъл да блесне в атака, защото е много техничен и бърз. Треньорът Саша Илич има богат опит в сръбското дерби Звезда – Партизан като играч, но българското няма нищо общо с него. Тук други неща имат значение – много се надявам и съдията да свири обективно и да не развали мача“, отчете Гилъна.

„Въпросът е ЦСКА да влезе ударно в мача още от първата минута, защото в последните срещи в началото сме разконцентрирани, колебливи, мъчим се и чак вторите полувремена натискаме педала и печелим. Показателно е, че през първите полувремена сме вкарали само 4 гола и останалите падат след почивката. Искам още от първата минута да ги натиснем и да се хвърлим здраво в битка, защото Левски са добър отбор и показват силна игра. Евентуалното отсъствие на Сундберг и Билал Бари може да им окаже влияние, но в дерби нищо не се знае“, добави Николай Йорданов, както е истинското име на музиканта.

Кольо Гилъна коментира и протеста на организираните привърженици срещу клубното ръководство, заради който те не влизат на стадиона от края на миналия сезон. „Искрено желая „червените“ фенове отново да се появят в сектор Г и бойкотът да спре, поне за този мач, защото ЦСКА има нужда от своите привърженици. Във време, когато тимът има потенциал и се нуждае от подкрепа, точно тогава „Сектор Г“ да отсъства, не знам... Жалко и тъжно е, но много искам това да спре и стадионът пак да се пълни.“

Музикантът погледна и към последното Вечно дерби, донесло първи трофей на Левски след 13-годишна пауза, както и към серията на ЦСКА от 6 поредни шампионатни победи. „Получаваме шанс за реванш за Купата – на финала не бяхме на себе си и оставихме Левски да победи прекалено лесно. Всичко е въпрос на мотивация и желание за победа. И с доза спортно щастие би трябвало да се поздравим с успех. Не ме изненадаха шестте поредни победи, по-скоро, че някои дойдоха много трудно. И във Варна бе тежко, и със Славия първото полувреме бе колебливо.

Този отбор трябва да има спокойствие и Саша Илич да се остави да работи без вмешателство, без натиск. Всички момчета имат качества, дори и Назон е доста класен, макар и по-натежал. Мисля, че до няколко месеца този отбор ще покаже целия си потенциал и ще започне да бие безпроблемно всички“, прогнозира 58-годишният певец. Той погледна и към най-опасните фигури на съперника. „Левски имат силни играчи – и Кръстев, и Миланов, и Ивелин Попов, крилата Роналдо и Уелтън не са случайни футболисти и имат огромно желание и мотивация за игра. Един Галчев вкара страхотен гол срещу Локо Сф. Опасността може да дойде отвсякъде, но ние трябва да сме изключително концентрирани и да влезем здраво в мача, защото ще е люта битка. Все пак прогнозата ми е 1:0 за ЦСКА“, завърши Кольо Гилъна.

Гледа дербито в чужбина, стиска палци и за Арсенал

Пътуване в чужбина ще попречи на Кольо Гилъна да бъде на Националния стадион в неделя, призна самият той. „Задължително ще гледам дербито, макар и по телевизията. Аз съм фен и на Арсенал. Добре, че е по-ранен мачът с Брентфорд, но и него ще си го пусна. Кръга във Висшата лига го потвърдиха вече. Жалко само, че срещата с ПСВ Айндховен от Лига Европа бе отложена, но това е домакинство и няма как да играят в Лондон заради ангажираността на полицията“, каза музикантът.