0

И звестният вокалист на група Контрол и върл фен на ЦСКА сподели пред вестник „Мач Телеграф“ очакванията си за предстоящата среща на „червените“ в Швейцария с Базел. Той коментира и сблъсъците в Сектор Г миналия четвъртък, когато „армейците“ победиха с 1:0 и заяви, че сега феновете трябва да са обединени както през 2015-та година.

„Според мен до момента мачът срещу Базел беше най-доброто представяне на отбора. Момчетата дадоха всичко от себе си. Имаше дух и желание за победа и наченки на един ЦСКА, който заслужава да изглежда така на терена и да се бори за победа. Резултатът е добър, но да не забравяме, че в четвъртък има реванш, който ще е още по-тежък. Ако имаме късмет и покажем същата игра, ще съм радостен отборът да е за трета поредна година в групите. Преднината от един гол е по-скоро малка. Базел са много класен отбор с огромен бюджет въпреки, че в момента сменят състава си. Те са много труден отбор за преодоляване.

В ЦСКА нещата са малко по-различни, имаме 6-7 човека от състава преди две години, когато ги отстранихме, но и при нас има обновяване и нов треньор. Малко е 1:0, но дано да имаме шанс и момчетата да се раздадат. В последната среща показа наченки на класа. Има още много върху какво да се работи при „червените“. Дано да се даде шанс на футболистите, треньора и ръководството да работят спокойно, защото в последните дни и седмици с това разделение, бойкот, сами влизаме в устата на враговете и те ни се смеят“, започна той.

„В защита трябва да сме безгрешни и да използваме всяка възможност за контраатака. Дано нещата да се случат. Две положения да имаме, трябва да ги вкараме. Трябва концентрация и себераздаване на 300, а не на 100%. Ще трябва да се търси и попадение, ако играем за равен ще загубим. Ако се стигне до дузпи дано да имаме късмет. Един гол за ЦСКА в началото пак не дава гаранция за краен успех. Ако отбележим такъв, това ще е супер. Дори и равен върши работа, но не бива да се плашат играчите. Въпрос на психика и тактика. Дано успеят!“, продължи Гилъна.

„Според мен е още рано да се говори за титла на „Армията“. Пак обновихме състава, а и с тези бойкоти, с подклаждането на огъня от ЦСКА 1948, които провокират. Левски също стана по-силен отбор, далеч по-сработени от миналата година. Ясно е, че Лудогорец притежават много класа. Ако имаме късмет и противниците ни бъркат, а ние не може да се мисли. Апетитът идва с яденето. Ако се доближим до нея, тогава всичко ще бъде супер“, добави той.

„Това, което се случи в Сектор Г срещу Базел е много грозно и нямам обяснение. Всякакви версии чета в интернет. Сектор Г бил само за ултрасите и друг не можел да стъпи там... Не може да се посяга на майки с деца, това е грозно и лошо нещо. Нямам обяснение защо се случва. Кога ще спре това? Никой не знае. Вместо да сме обединени, както бяхме през 2015-та година във В група, събирахме повече публика отколкото цялата А група. Сега, когато всичко е наред с финансите, заплатите и задълженията, започва разцепление. Сега е идеален моментът да сме рамо до рамо всички заедно! Надявам се в четвъртък да съм щастлив след края на мача! Искрено желая късмет и успех на отбора!“, завърши Кольо Гилъна.