0

Д анило Асприля е отрязал ЦСКА заради колумбийския Индепендиенте Санта Фе. Това обяви самият нападател пред медиите в страната си, пише в днешния си брой вестник "Мач Телеграф".

34-годишното крилото беше спрягано за трансфер на "Армията", след като направи страхотен сезон за израелския Бейтар Йерусалим, отбелязвайки 18 гола в 39 мача. Самият играч обаче явно е на друго мнение. Той иска да се завърне в родната си Колумбия. Медиите в страната уточняват, че ръководството на Индепендиенте Санта Фе продължава да преговаря с Бейтар Йерусалим за трансфера, а самият Асприля също действа в тази посока.

„Аз съм в Израел. Вече имам споразумение със Санта Фе и чакам тук, опитвайки се да уредя всичко, за да ме освободят и по този начин да мога да пътувам до Колумбия”, обясни Асприля пред радио "El VBar de Caracol".


„Водя преговори с ръководството на Бейтар Йерусалим още преди края на миналия сезон. Имах опция за подновяване на договора ми, но ги помолих за услуга да ме пуснат в Колумбия, защото исках да се върна. Вярвам, че всичко ще се реши в следващите няколко дни. Истината е, че наистина искам да се върна в Колумбия“, добави той.

„Понякога гледам много колумбийски футбол, повечето от нападателите са играчи, които са над 30 години и се справят добре, това ме кара да искам да играя отново в Колумбия и ако всичко върви добре и се върна, мисля, че ще ще се справя", завърши Асприля.

Припомняме, че крилото игра в Литекс между 2013 и 2015 година, като се представи страхотно с оранжевата фланелка и със сигурност е сред най-силните чужденци, които са играли из родните терени.