0

Л евски лети, Левски помита! Отборът играе футбол с настроение, любов и хъс за победа, а това винаги е гаранция за нещо голямо. Ботев Пд, Шкупи и най-вече в Локо Сф разбраха отлично това.

"Сините" носят наслада и удоволствие. Удоволствие, премесено с надежда, че този заряд ще се запази по-дълго и това ще приближи Левски до някой трофей и ще му позволи да направи пробив в Европа, който на "Герена" се чака твърде дълго. "Сините" фенове жадуват за радост и са готови да дадат цялата си любов за нея. Това се изяснява доста често от трибуните. Стана ясно и във вторник по обяд, когато билетите за реванша с Шкупи бяха разграбени за минути. Говорим за реванш срещу отбор, който е много далеч от класата и името на ПАОК от предния сезон. Добрата игра на Левски, гарнирана с красиви победи, задължават феновете да бъдат на стадиона, да подкрепят любимците си, а накрая да мирише на изгорели вестници...

Имаше съмнения. Солидни съмнения и сред най-заклетите левскари, че отборът ще просъществува и след Станимир Стоилов. Феновете бяха разделени в тази посока, а всяка половина имаше добри доводи, подкрепящи позицията им.

Сега на "Герена" няма разделение. Тук дори няма да обръщаме внимание на личния конфликт между един фен и един бос. Той е дребна интрига на фона на голямата любов и великата подкрепа, която "сините" получават от трибуните. Левски е енергийна бомба, преливаща от футбол, красота, любов и още по-голяма любов, която е готова да избухне и да помете съперници, врагове и всякакви други елементи, които не сияят в синьо...

Да се върнем обаче на Станимир Стоилов - човекът, който върна феновете на трибуните и припомни какво е чувството Левски да печели трофей. Добрият старт в Европа, победата над Ботев в Пловдив и бляскавият разгром над Локомотив София накараха някои да опитат да зачеркнат работата на Мъри. По-лошото е, че същите тези хора доскоро не виждаха по-далеч от Стоилов, а този им недостатък ги правеше податливи на необлагородени от интелекта емоции или иначе казано - смятаха, че без Мъри Левски ще отиде на боклука.

Да, "сините" преодоляха Стоилов, но е тотална глупост да се зачерква приносът му към този отбор. Дори напротив - именно част от импулса на Мъри е в основата на силата на настоящия Левски.