0

Г отовност за сериозни протестни действия имат организираните футболни фенове в Петрич. Причината са продължаващите неясноти с ползването на стадион „Цар Самуил“ от завърналия се професионалния футбол Беласица. Анонсираното разрешаване на казуса очевидно далеч не е окончателно. Министърът на младежта и спорта в оставка Радостин Василев бе в южния град преди близо две седмици и в присъствието на кмета Димитър Бръчков вдъхна оптимизъм. Той обяви, че спортният комплекс се връща под контрола на държавата. Оказва се обаче, че тепърва ще се стартира процедура по избор на нов концесионер на обекта и няма гаранция, че той ще бъде спечелен от общината. Възможно е Царя отново да премине в ръцете и на доскорошния наемател – фирма „Етно“ ЕООД, а в града има сериозни опасения, че и друг отбор може да се появи и да домакинства в дома на Беласица.

„Ако някой си мисли, че само ще си прави PR и реалното решаване на проблемите ще се протака с тромави, сложни, и съмнителни процедури, за които някои са информирани преди други, не е познал. 10 000 комити ще се съберем и ще блокираме пътя към Кулата, ако не бъде вписано, че който и да стопанисва стадион „Цар Самуил“ Беласица ще играе мачовете си на него. Не се ли случи това, на някои хора протестите в София на жълтите павета от последните години ще им се сторят като детска игра“, заплашиха от една от групите организирани фенове на Беласица – Bad Citizens пред „Мач Телеграф“.

При визитата си в Петрич Радостин Василев бе категоричен, че отдаването на този имот ще се прецезира, защото има различни варианти. Те предстои да се обсъдят, но задължително ще се мисли за спортните клубове. Напусналият ИТН със скандал юрист каза още, че спортните имоти трябва да се ползват целесъобразно и по предназначение, намеквайки че е бил запознат с проблемите през годините с базата в Петрич. Както вече информирахме от предишно ръковдство на Национална спортна база са били свидетели как в района на спортния имот пасат магарета, а жаби крякат в единия от басейните.

От Общинския футболен клуб са предприели всички необходими стъпки, за да заиграят възможно най-бързо на Царя, но сега топката отново е в полето бюрократите.