0

В тородивизионният Беласица (Петрич) се раздели с треньора Светлан Кондев, след като тимът претърпя две поредни загуби - 1:2 у дома от Септември София и 0:1 при гостуването на друг претендент за място в елита – Добруджа.

Петричани са 14-ти от 18 отбора в класирането на Втора лига с 28 точки, само една пред първия застрашен от изпадане отбор на Спортист (Своге) след 27 мача. Последният Бдин има 18, над него са Балчик с 24, Марица Пловдив с 25 и Своге с 27.

В предстоящата среща от първенството срещу Струмска слава Беласица ще бъде воден от треньора на вратарите Христо Бахтарлиев, а новият треньор, чието име от клуба не съобщават, ще поеме работата в понеделник. 

Той ще бъде трети наставник в рамките на един сезон за "комитите", след началото с  Петър Колев.

"От ръководството на ОФК Беласица бихме искали да Ви съобщим, че от днес Светлан Кондев и клубът се разделят, след като отборът все още не може да бъде сигурен в своето оцеляване във Втора професионална лига“, обявиха от клуба.

„Липсата на точки накара ръководството на клуба да се реши на промяна преди изключително важното домакинство срещу Струмска слава.

Светлан Кондев е от лятото на миналата година в отбора на комитите, като първо беше помощник треньор, а след напускането на Петър Колев се нагърби и временно с поста на старши треньор, но след добри резултати беше назначен за постоянно. 

В мача срещу Струмска слава отборът на Беласица ще се води от треньора на вратарите Христо Бахтарлиев. Клубът ще представи новия треньор в понеделник", се казва в съобщението на клуба, цитирано от БТА.