0

 

Защитникът на Левски Хосе Кордоба може да направи изненадващ трансфер в Турция. Тимът на Еюпспор, който спечели първенството на турската Първа лига и влезе в Суперлигата заедно с Гьозтепе на Станимир Стоилов, води преговори за покупката на панамския бранител. Това разкрива журналистът Салим Манав от „Ajansspor“. Според информацията, треньорът на тима Арда Туран е харесал централния бранител и е подал доклад до ръководството на клуба за неговото привличане. Турският журналист съобщава, че Еюпспор вече е започнал преговори с Левски за Хосе Кордоба, както и че самият футболист иска да направи трансфер в Суперлигата. Еюпспор бе най-големият съперник на водения от Станимир Стоилов Гьозтепе в Първа лига. Тези отбори заеха първите две места и спечелиха директна промоция за елита, а от новия сезон ще бъдат съперници в елитната дивизия на югоизточната ни съседка.
Както е известно, 

Хосе Кордоба ще изиграе днес последния си мач за Левски, след който ще бъде продаден. Засега фаворит за неговия подпис е шотландският гранд Глазгоу рейнджърс. Панамецът дори пътува за Шотландия и гледа мача на „сините“ срещу Килмарнък от първенството. Според някои източници от „Герена“, той дори е подписал предварителен договор с този отбор. Още един отбор от Острова иска да го привлече – Норич. Тимът обаче падна на плейофа за влизане във Висшата лига и остана в Първа лига, което поставя под въпрос трансфера му. Самият Кордоба предпочитал да заиграе за Норич, ако се стигне до трансфер в британски тим. 

Припомняме, че Хосе Кордоба бе привлечен в Левски от Етър по настояване на щаба на бившия треньор на тима Станимир Стоилов. Той бе дори резерва в тима от Велико Търново и за времето в Левски си вдигна цената до 3 милиона паунда, които Глазгоу Рейнджърс е готов да извади и да внесе в касата на Левски.

Още новини четете в днешния брой на "Мач Телеграф"

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX