0

Б ерое започна сезона с минимален успех с 1:0 над Септември София като гост на националния стадион „Васил Левски“ в мач от първия кръг на efbet Лига. Единственото попадение реализира Леандро Годой - Кошмара, който се завърна от наем в Дефенса и Хустисия.

Срещата започна спокойно, като чисти положения липсваха пред двете врати. 

В 33-ата минута дойде и най-добра възможност за заралии, превърнала се в автогол. Стигна се до разбъркване след корнер пред Шейтанов. Тогава Скуадроне атакува топката, докато стражът на домакините беше излязъл напред. В крайна сметка с топката игра Франк Ландри и тя се озова в собствената му врата. ВАР обаче се намеси и показа, че има засада на Скуадроне, който влияеше на играта, така че попадението бе отменено.

Второто полувреме започна добре за заралии. В 46-ата минута Уерик Каетано опита с трудно изпълнение да затрудни Димитър Шейтанов, но топката прелетя встрани от целта.

В 51-ата минута пък Сантиаго Годой засече центриране отляво и стреля с глава покрай Димитър Шейтанов за 1:0.

Пет минути след това Мартин Христов опита изстрел от сериозна дистанция, като изпълнението му не затрудни Артур Мота.

Може би най-добрата възможност за Септември дойде в 70-ата минута. След отлична комбинация на домакините топката стигна до току-що влезлия Кевин Беманга. Той стреля от границата на наказателното, но стражът на Берое изби с чудесна намеса.

Берое победи Септември в София
Септември Берое Септември Берое Септември Берое
19

Шест минути след това нов шанс се откри пред Кевин Беманга, който стигна до отбита топка и стреля, но неточно.

До края на мача нямаше други положения и така Берое спечели с минималното 1:0 и си тръгна с трите точки от София.

В следващия кръг Берое посреща Локомотив София в Стара Загора на 29 юли от 18.30 часа, а Септември има тежко гостуване на вицешампиона Черно море на "Тича" в 21.00 часа в същия ден.