0

Б ългарският футболен съюз обяви официално сътрудничеството си с италианския концерн „Макрон“. Договорът между двете страни е до 2028, като през лятото на тази година ще бъдат представени новите екипи на националния ни отбор. Те ще бъдат три на брой, като ще дебютират през юни.

На пресконференцията присъстваха и представители на италианската фирма, които заявиха, че отдавна са искали да работя с футболния ни съюз. Отделно от това те разкриха, че ще има цяла колекция от тренировъчни екипи и специален мърчендайз, достъпен за феновете. Италианците разкриха, че се работи все още по дизайна на екипа, който по техни думи “ще бъде уникален”, но не издадоха повече подробности.

„Искам да благодаря на нашите партньори за желанието да се обвържат дългосрочно с нас. Явно те виждат потенциал в нашия футбол. Аз лично съм впечатлен от качеството, така че вярвам както футболистите, така и футболната общественост, ще бъдат доволни. Наистина националната фланелка е тежка, тя винаги е била такава. Да се надяваме футболистите да усетят тежестта й, но да не се притесняват. Благодаря още един път на предишните ни партньори, но се стигна до положението, че не свърши договора. Не постигнахме нова договорка и се разделихме. Нормално е да има промяна”, заяви вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов.

Той не пропусна да коментира и темата със спечеленото дело срещу екипа на Димитър Бербатов. Във вторник стана ясно, че Апелативният съд отхвърли исковете на Балкан Варвара срещу БФС и по този начин легитимира сегашното управление на футболния ни съюз като законно.

„Не искам да коментирам кой какво е говорил. Искам да кажа, че ние, докато вършим някаква работа, другите се занимават със съдилища. Има юристи, които могат да говорят по този въпрос“, каза Костадинов.