0

С тарши треньорът на Левски Николай Костов говори на пресконференция преди дербито срещу ЦСКА. „Сините“ са символични гости на „армейците“ в мач от първия плейофен кръг на Първа лига. Двубоят е утре, 27 април, от 16.15 ч. българско време.

"Очакванията са ми ЦСКА наистина да са различни от това, което бяха, тъй като смениха треньора. Но ние нямахме много база за сравнение, тъй като отборът е изиграл малко време, за да имаме по-пълни анализи, но очаквам да има разлика в играта на ЦСКА. Трябва да играем по начин, по който да победим съперника, тъй като всеки мач си е сам за себе си. Това, което е било в месеците назад, не може да бъде сега“, заяви наставникът.

На въпрос дали вижда подобрение в атмосферата след последния кръг, Николай Костов заяви: "Мачът с Берое беше много важен за нас, не колкото да вземем три точки, колкото да се успокоят нашите играчи. Допускахме грешки. Имаше напрежение, защото бяхме подлагани на много критики, може би и с право“.

„Сега имаме други цели, преследваме три точки, за да побеждаваме и да видим докъде можем да стигнем. Имаме по-големи надежди, защото групата се запълни. Асен Митков не е готов за 90 минути. Имаме по-големи надежди, защото имаме двете остриета - Марин Петков и Фабио Лима“, добави той.

„На вратата ще бъде Пламен Андреев. Менталното му състояние ще го видим утре, длъжен е да покаже характер. Ще бъде непростимо да има психологически притеснения. Трябва да покаже, че е възмъжал, защото му гласуваме доверие. Аз вярвам в него.“

„Искрено се надявам Фабио Лима да изиграе поне 70-80 минути на добро ниво.“

„Много искахме Динко Хоркаш, направихме връзка с него и агентите му, но не знам докъде са стигнали преговорите“, разкри старши треньорът на Левски.

„Влязохме в плейофните мачове, през целия шампионат сме с усещането за несправедливост, не сме плакали, не сме се оплаквали, гледали сме да сме по-търпеливи и се надяваме със смяната на ръководството на БФC да се промени това усещане“, завърши Николай Костов.