0

С тарши треньорът на Локомотив София Красимир Балъков не беше особено доволен от развоя на мача с Ботев Враца в 33-ия кръг от Първа лига. На стадиона в квартал "Надежда" срещата завърши 1:1, а нито един отбор не получи яснота за съдбата си дали ще се спаси или ще бъде замесен в битката за оцеляване.

"Съжалявам за резултата, защото ние бяхме по-искащият отбор. Ние държахме топката, ние се борихме повече, атакувахме между линиите, търсехме центрирания от страни. Отборът на Ботев Враца се опита да играе до 30-ата минута, след което започна да чистят юнашки и само да ритат топката към техния най-добър играч Брайън Переа, както и да чакат отбита и втора топка", започна Красимир Балъков след мача.

"Направихме всичко възможно, за да спечелим, но ни попречи и липсата на някои контузени важни наши играчи, като например Стив Траоре. За съжаление, си тръгваме от този мач само с една точка.“

Попитан как се е случило до гола в тяхната врата, дело на Спас Георгиев за 1:1 в 45-ата минута, той смята това за малшанс и просто лоша съдба. "Съдба, малшанс. Стефано Ламбезе получи жълт картон, той и се контузи, беше вън. Не се ориентирахме, започнаха центрирания и от едната, и от другата страна. За съжаление, не трябваше да се случва, макар че стават и такива работи".

След това той говори за шансовете и на Локомотив, и на другите отбори за оцеляване. Столичните "железничари" са на 12-о място с 33 точки, а Ботев Враца е на предпоследното 15-о с 29 и застрашени от директно изпадане.

"Вие виждате, че, ако се играе честно и ако съдиите свирят честно, ще бъде много интересно и всяка точка ще бъде важна. Видяхте, че Етър взе днес точка на Пирин, така че оставащите два мача ще бъдат много интересни. Да, интересно за зрителите, не толкова за нас треньорите. Но се надявам, че всички отбори ще играят феърплей, защото по такъв начин ще бъде интересно и отзад, и отпред", обясни Балъков.

Днес локомотивци не бяха подкрепяни от най-горещите си фенове, които обявиха бойкот. Балъков е нов в ситуацията в квартал "Надежда" и се опитва да влезе в нея, за да я разреши в полза на отбора.

"Жалко е, аз разчитах на феновете да ни подкрепят, а това е най-важният мач и е бойкотиран. Аз съм от скоро тук и не съм много наясно какви са проблемите и от какво са продиктувани различията. Но в трудните моменти всеки отбор трябва да е заедно. А другите неща могат да се решават след шампионата", завърши легендарният полузащитник на българския футбол.

Колегата му от Ботев Враца Христо Янев пък бе по-скоро доволен от спечелената точка.

"Спечелихме точка, но имахме шансове и да победим. Само преди няколко месеца не можехме да вземем точки от нито един отбор. Имаме шансове и сме длъжни да се борим до последния възможен момент.

Реакцията днес е страхотна, особено в самата ситуацията. Тук се изисква специален характер, за да се пребориш със себе си, с очакванията и с това кой какво си мисли. В тежка ситуация сме, но показваме качества. 

Домакините играха добре и ни затрудниха в много ситуации. Имахме положения за гол, чрез които можехме да се поздравим с успех. Съдбата ни е приготвила нещо много критично и ще ни държи в напрежение до последно. Трябва да използваме целия ни потенциал и качества, за да останем. 

Подкрепата от феновете е с много голямо значение за нас. Хубаво е да знаем, че има хора, които милеят за това, което правим."