0

Ж естока и интересна битка за шампионската титла в Първа лига очаква българската футболна легенда Красимир Балъков в обширно интервю в днешния брой на „Мач Телеграф“.

Той коментира кое е най-важно в подготовката на отборите и разкри своите впечатления за водещите тимове в елита, а също и предстоящите на националния отбор мачове в групата на Лигата на нациите.

По думите на Бала в Първа лига се получава интересно, защото отборите се познават много добре. „Особено тези в Топ 6. Там силите са изравнени. Знаят си добре силните и слабите страни и трудно могат да се изненадат с нещо“, изтъкна Балъков и даде пример с финала за Суперкупата.

„Мачът за Суперкупата на България между Лудогорец и ЦСКА 1948 го показа. Много промени имаше в състава на „червените“ през тази зима и въпреки това те се представиха много достойно. Лудогорец успя да победи, но не им беше никак лесно. Те се наложиха, но получиха сериозен отпор насреща. 
Вече не е ясно, от самото начало кои футболисти ще играят и кой ще победи, както беше преди. Ще бъде интересно първенството до последно. Сигурен съм, че ще има и доста изненади.“

Запитан дали сегашният лидер Черно море ще запази позицията си в шампионския маратон, Красимир Балъков не скри, че стиска палци на колегата си Илиан Илиев. „Силно се надявам да успее да задържи Черно море сред първите места. Дали ще им стигнат силите, ще разберем. Те са добър отбор, който не бива в нито един момент да бъде подценяван. 
Дано Илиан успее да продължи положителната и градивна линия и начело на националния отбор. Минавал съм и през този път и не е никак лесно. Стискам му палци и дано резултатите и в първенството, и начело на България да бъдат положителни. Всички ще се радваме“, изтъкна Балъков.

Цялото интервю на Красимир Балъков – четете в петъчния брой на в. „Мач Телеграф“