0

С толичната дирекция на вътрешните работи предприема мерки за охрана на обществения ред и организация на движението в столицата във връзка с предстояща футболната среща между професионалния футболен клуб Левски и Шкупи, съобщиха от МВР.

Спортното събитие от Лига на конференциите ще се проведе утре на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов "в София. От МВР отбелязват, че с оглед възникнало напрежение на първата футболна среща, състояла се в Република Северна Македония, Европейската футболна централа е предприела спешни мерки за недопускането на гостуващи привърженици на двубоя реванш. Във връзка с това билети за гостуващи фенове няма да бъдат пускани в продажба и те няма да бъдат допускани до спортното съоръжение.

Полицията ще следи на мача да не се допускат също зрители, които имат наложена забрана за посещение на спортни мероприятия, във видимо нетрезво състояние. Униформените ще проверяват и за носене на забранени предмети и вещи - огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число парфюми и чадъри.

Ангажимент по охраната на спортната среща има частна охранителна фирма, чиято задача е да следи за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждането на срещата, отбелязват от полицията.

От МВР призовават, за да бъде избегнато струпване, зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 18:00 часа, като феновете на „Левски“ ще бъдат допускани на всички сектори. Възможно е в следобедните часове да възникне временно затруднение в движението в централната градска част, като то ще бъде поетапно спирано и възстановявано, предупреждават от полицията.