0

К румовград задълбочи кризата в Локомотив Пловдив, побеждавайки "смърфовете" с 2:0 като гост.

Гостите, водени от Атанас Рибарски, поведоха с гол на Серкан Юсеин в 23-ата минута, а Матеус Енрике удвои аванса им в 32-ата.

Това бе втори пореден успех за Крумовград, докато за пловдивчани е четвърти пореден мач без победа. Те записаха две равенства и две загуби.

Двата тима са съседи в класирането като Крумовград е девети с 12 точки, а Локомотив е десети със същия актив.

В началните минути на срещата опасните ситуации пред двете врати липсваха.

Серкан Юсеин даде преднина на Крумовград в 23-ата минута, когато гостите организираха контраатака след лошо отиграване на Жулиен Лами. Момчил Цветанов отне топката и намери Матеус Енрике, който напредна отдясно и пусна към Юсеин, а той по земя прати топката в мрежата на Мартин Луков за 1:0.

В 32-ата минута Момчил Цветанов прати топката в наказателното поле, където Рафаел Фуртадо чукна към Матеус Енрике, а той преодоля Луков за 2:0.

Минути преди края на първата част Любослав Пенев направи принудителна смяна, след като Йоан Н`зи се контузи и бе заменен от Мартин Хайдаров.

В началото на втората част и Атанас Рибарски трябваше да прави принудителна смяна. В 51-ата минута капитанът на Крумовград Божидар Кацаров излезе заради контузия и в игра влезе Ерол Дост.

В 68-ата минута Крумовград беше близо до трети гол. Момчил Цветанов центрира от свободен удар, а Диего Рапосо се размина с попадение, след като изстрелъм му се отби в страничния стълб, а след това Луков улови топката.

В 84-ата минута след многоходова атака Ангел Лясков стреля към вратата, но Янко Георгиев изби в корнер.