0

С обственикът на Локо Пловдив Христо Крушарски говори за текущия разкол на „Лаута”, в чийто вихър, половин дузина директори и няколко дузини треньори разнопосочно хвърлиха оставки, а самият той обяви, че зарязва всичко.

Бизнесменът, който до днес още е в чужбина въпреки турболентните събития в клуба, остава непреклонен в намерението си да си тръгне.

„Бях в чужбина, скандалът повлия на реномето ми доста негативно. Аз имам партньори от големи отбори, които контактувам и бях на срещи. Един от въпросите беше „Какво става?“ Това рефлектира и върху бизнеса ми, не само върху човека Христо Крушарски

Аз назад няма да дам. Остава, каквото стана. Почнаха да ми пишат фенове да помагам на юношите. Аз 9 години не съм спрял. И някой да ми каже, че нищо не съм направил. Направил съм два терена на базата, основния терен…Локомотив можеше да бъде друго, не част от раздора. Болно ми е”, започна собственикът на Локо Пд пред „Дарик”.

„Стъпките ви ги казах. Няма да отстъпя от казаното. Заплатите пак ги плати един човек – пак аз. Питах ги как ще ги платят. Тези, които плюеха и реваха, извадиха колкото да отидеш до двете нули. Тези, които плюят във времето, постоянните критици, оня ден честваха празника на Аян Садъков. Нещо пише отдолу на този паметник. Като почнаха паметника, пак опряха до мен“, каза още той.

„Не го продавам, а оставям Локомотив. Аз на феновете…изобщо съм ги, да не кажа нещо. Повлияха на моите контакти, да ме питат дали това съм аз – в Бразилия и Аржентина. Става дума за Атлетико Минейро, Крузейро, Химнасия Хухуй, където има играчи, играчи, играчи. Ще продължа да поддържам Рилски спортист, турнира Христо Бонев.

Аз съм спрял (б.р. – да дава финанси). Няма да оставям хората, които взимат по 1000 лева, да гладуват. Казвам се Христо Крушарски. Имам ангажимент. Не съм го направил заради феновете, а само заради хората. Аз съм обявил за какво ще дам акциите. Всичко се решава в разговори. От другата страна има мълчание и дрънкане на празни чинии. Много е лесно „Дайте да дадеш“. Тая фраза е най-хубава. Някой храни, друг дава повече“, продължи Крушарски.

За съобщенията и цялостната комуникация с феновете той каза: „Те не са заповеди. Ако са заповеди, аз съм Железният човек. Те са закани, плюене…Едната страна ми пише „Помагай на школата“, другите ми пишат, че ще ме видят в Пловдив и ще ме трепят. Ау, колко ме е страх!“

Крушарски поясни и какви са последните му разговори с треньора на „смърфовете“ Любослав Пенев:

„Аз му звънях. Написах му е едно съобщение, но си е наша работа. Той обича повече изявите, но не е отговорил. Футболистите искат среща с мен – ще я направя. Илко Пиргов трябва да се разбере с тях, аз ще се прибера много късно тази вечер. Няма да стане за утре. Те трябва да пътуват далеч – до Разград. Утре ще се разберем.“