0

Х ристо Крушарски стартира нов сериозен футболен проект. Доскорошният собственик на Локо Пд фокусира цялата си енергия върху Рилски спортист. Той подпомага клуба от Самоков от години, но сега е амбициран да върне отбора в професионалния футбол.

„Не само това. Още тази година ще атакуваме и Купата на България“, отсече бизнесменът пред „Мач Телеграф“ от Аржентина. Преди да замине за Южна Америка обаче той вече е направил първата крачка – осигурил е качествен треньор за тима. От новия сезон Рилецо ще бъде воден от Людмил Киров. Бившият треньор на Дунав, Ботев Гълъбово и Нефтохимик вече търси попълнения е организира лятната подготовка на тима. Той изгледа мача на „скиорите“ с Хебър II (3:3) в неделя. Първата му задача е да види на кои от настоящите футболисти ще може да разчита и през новия сезон. Ще се търсят попълнения, като самият Крушарски вече е говорил и с някои познати имена с по над 100 мача в елита.

Самият Киров се прибра в България в началото на май, след като няколко месеца трупаше опит в Германия. Той помагаше в бизнеса на бившия си съотборник в Берое Румен Калчев, но същевременно имаше възможност да гледа тренировките на дублиращия отбор и юношите на Майнц 05, както и двубоите на първия състав в Бундеслигата.

Киров вече е пътувал и до Самоков, за да се запознае с условията за тренировки. Както е известно теренът на стадион „Искър“ предстои да бъде обновен с техника от Левски, които ще проведат лятната си подготовка на него. Няма да е изненада, ако Рилецо изиграе и контрола със „сините“.