0

С партак Плевен се наложи с 2:1 над гостуващия Монтана в първия мач от 10-ия кръг на първенството на България по футбол във Втора лига.

С 3-тата си победа от началото на кампанията домакините се придвижиха на 9-о място с 13 точки. За Монтана пък това бе първо поражение след 5 успеха и 4 равенства. Селекцията от Северозапада, считана за един от фаворитите за спечелване на промоция, остава 4-та с 19 точки, като пропусна шанса си да излезе в подстъпите на върха.

Монтанчани – финалисти за Купата на България от 2016-а, можеха да открият резултата още в 20-ата минута. Илия Русинов си спечели дузпа, след като защитникът на Спартак Иван Бакалски го фаулира в наказателното поле. Потърпевшият застана зад топката и стреля мощно, но топката се отби в горната греда, върна се пред вратата и бе изчистена.

5 минути по-късно плевенчани стигнаха до първи гол, когато Преслав Антонов откри. Той скочи най-високо, изпревари Борислав Вакадинов и прати топката в мрежата.

Пристигналият от Бдин Видин Даниел Стоянов удвои преднината на Спартак в 34-ата минута, реализирайки добавка след подаване от свободен удар.

През второто полувреме Монтана вдигна темпото, наложи контрол в средата на терена, но стигна до едно попадение чак в последната минута. Разписа се резервата Виктор Добрев с глава, използвайки отбита топка от вратаря Боян Дишков.