0

С елекционерът на националния отбор по футбол Младен Кърстаич заяви, че е горд от отношението, което показват селектираните от него футболисти. Наставникът говори пред медиите преди приятелската среща с Иран. Участие в брифинга взе и капитанът на отбора Кирил Десподов. 

„Изключително щастлив съм, че сме тук и след 30 години националният отбор да играе в Пловдив. Преди около месец бях тук и наблюдавах мач на живо. Пловдивската публика заслужава да гледа националния отбор на живо, защото това е футболен град и хората тук ще създадат нужната атмосфера“, започна Кръстаич.

„В последната една година ние се опитваме да създадем ядро на един отбор, начело с нашия капитан Десподов. Това, от което аз съм най-доволен е, че виждам играчите да показват нужната енергия и нужното желание да играят в националния отбор. Това, което един национал трябва да прави. 

Това е и нашата цел. Искам да виждам футболисти, които бранят герба на страната. Горд съм от отношението, което тези футболисти показват, а и мисля, че публиката оценява това", заяви Кръстаич. 

„За нас мачовете не се делят на приятелски и квалификационни. Утрешния мач трябва да го играем така, все едно се дават точки в него. Пак ще се повторя, че в последната една година се опитваме да изградим млад отбор, който съм сигурен, че в следващите поне 10 години ще бъде заедно. 

Връщаме се в Пловдив след дълго отсъствие на националния отбор тук. В последните два мача не записахме победа, а бяхме много близо това. 

Публиката показа своята подкрепа, защото е доволна от енергията, която показахме и аз се надявам да задържим тази енергия и в утрешния мач. Това, което аз ви гарантирам е, че футболистите ще изядат тревата на терена, за да постигнат добър резултат", каза още селекционерът на националния отбор. 

Капитанът Десподов също обсипа с похвали Пловдив и пловдивската публика. "Оставяме си сърцето и душата си на терена и това ще бъде и в бъдеще така, защото мисля, че играчите, които треньорът селектира, искат да защитят фланелката и да радваме феновете.

Ще направим всичко възможно да победим. Искаме го и ние, желаем да зарадваме всички тези фенове. Утре, доколкото разбрах, ще има доста хора на стадиона. Ние сме изключително щастливи и ще направим всичко възможно да ги зарадваме", заяви Десподов.  

„Има вълнение във всички нас, защото мисля, че Пловдив заслужава това нещо. Пловдив е изключително футболен град и хората тук умират за футбол. Доста съм ентусиазиран и съм сигурен, че ще направим всичко възможно да ги зарадваме.

Вижте какви условия има, какъв красив стадион направиха Ботев (Пловдив), Локо (Пловдив) също си строят красив стадион в момента. Тези хора тук влагат много, градът е много футболен, така че тези хора заслужават това нещо", каза още Кирил Десподов.