0

С елекционерът на националния отбор по футбол Младен Кръстаич даде пресконференция преди гостуването на Литва. "Лъвовете" се изправят срещу литовците в квалификация за Евро 2024, която е в събота от 16:00 ч. в Каунас.

"Важен мач, нуждаем се от три точки. Очаквам тежък мач, Литва има млад и перспективен отбор. Надявам се играчите ми да имат повече енергия, отколкото в предишните двубои. Срещу Черна гора мисля, че играхме добре, заслужавахме равенство, но загубихме. Имаме млад отбор с добро качество и амбиция, тези играчи ще играят заедно в следващите десет години", започна Кръстаич.

"Сигурен съм, че момчетата ще дадат 120% утре. Доволен съм, че ще играем на нов стадион, но още не съм го видял. Нормално е да имам поставена цел да печеля точки. Техният отбор е подобен на нашия. Млад, желаещ да се доказва, но все още изграждащ се."

"В живота, когато се правят промени, е необходимо време те да се случат. Направихме подменяне на отбора, което никой не очакваше. Не знам дали сте обръщали внимание на статистиката каква е средната възраст на отбора. Могат да се откроят трима опитни играчи - Кирил Десподов, Спас Делев и Ивайло Чочев", каза още сърбинът. 

"Нашият щаб както и всички селекционери трябва да се съобразяваме с факта, че не можем всеки ден да работим с нашите играчи. Припомням, че не всички играят в клубните си отбори, след което идва въпросът защо играят в националния отбор. Сами може да си отговорите."

"В ситуацията, в която се намираме - нашият отбор има качества, но няма опит. Отборът трябва да се подмени и да се изгражда тим за бъдещето без значение дали аз утре ще съм тук, или ще не е някой друг."

"Ако някой трябва да бъде поставен под напрежение, това трябва да съм аз. Може да притискате мен, но не и тях. Все пак става въпрос за играчи, които нямат толкова опит", добави Кръстаич.

"Не бих говорил само за предишните два мача, а за шестте, откакто съм начело. Нормално е да има върхове и спадове, когато се изгражда нов отбор. Срещу Черна гора не ни достигна енергия, това повлия на следващия двубой. Състава ли? Говорихте с футболистите в самолета, знаете вече състава", завърши Младен Кръстаич.