0

Х орхе Сегура много бързо направи впечатление на феновете на Локо Пд. Той бе привлечен още през март, но заради документални пречки бе картотекиран едва в края на април. До момента Сегура има 3 мача, в които обаче вкара един много важен гол – срещу Славия за 1:1 в София, като това попадение до голяма степен класира „смърфовете“ в Топ 6, макар че последвалата победа над Левски направи това и на теория.

На „Лаута“ показаха в последните години, че определено могат да намират силни чуждестранни защитници. Става дума за Диниш Алмейда, Лукас Масоеро, Стивън Езе, Давид Малембана, Раян Бидунга, а макар и да е играл само 3 мача за Локо Пд, тук можем да прибавим и Хорхе Сегура. Защото макар и на 26 години, той е от вкарващите бранители, като до момента има 8 гола в своята кариера. 

Сегура е родом от колумбийския град Сарсал, който има население от около 42 000 зрители. Той започва с футбола в тима на Енвигадо. Дебютира за първия тим през 2015 г. в мач от турнира за Купата на Колумбия срещу Леонес. През следващата година вече е твърд титуляр и със силните си изяви привлича вниманието на английския Уотфорд и „стършелите“ го привличат. Така обаче и не записва мач за тях, а е отдаван под наем на втория тим на Валядолид, Индепендиенте Меделин, Атлас Гуадалахара от Мексико, а през 2020 г. се връща в родния Енвигадо. Но наемите не спират до тук – следва престой в Атлетико Насионал, Америка Кали и отново Индепендиенте Меделин.  Любопитно е да отбележим, че в миналото Атлетико Насионал е бил подкрепян финансово от Пабло Ескобар, а клубът е бил свързан с картела Меделин.

Реално договорът на 194-сантиметровия Сегура с Уотфорд изтича през 2023 г. и малко, след като това става факт, той преминава в Локо Пд. Сегура е бивш национал на Колумбия до 20 години. С тях играе на младежката Копа Америка през 2017 г, като се изправя срещу Бразилия с Ричарлисон, Лукас Пакета и забележете – Джовани, който сега му е съотборник в Локо Пд. 

Без никакво съмнение Сегура е симпатичен на феновете на „смърфовете“. Той вече отбеляза един важен гол, а всички на „Лаута“ се надяват колумбиецът да помогне в битката за Топ 4. Място, което почти сигурно ще даде шанс на „черно-белите“ да играят бараж за Европа.