0

Б отев (Пловдив) оформи официално трансфера на нападателя Георги Николов от Хебър (Пазарджик), информираха от футболния клуб. 

Младежкият национал на България парафира своя договор с “канарчетата” и още днес ще направи първа тренировка с новия си отбор.

Георги Николов е роден на 5 юли 2002 г. във Враца. Юноша e на Левски (София) и Лудогорец (Разград), а в кариерата си е играл и за състава на Ботев (Враца). 

През 2022 година преминава в тима на Спортист (Своге). За престоя си във Втора Лига със Спортист той отбелязва 14 попадения в 34 изиграни двубоя. 

През лятото на миналата година Николов премина в тима Хебър (Пазарджик), където за 16 мача има 8 гола. В Ботев той се събира с другия голмайстор на Първа лига – Антоан Бароан, също с 8 попадения.

Атомни „канарчета“: Ботев Пловдив събра двамата голмайстори на Първа лига. Ще се напаснат ли Антоан Бароан и Георги Николов?

"Георги Николов е млад играч, чието представяне в Хебър (Пазарджик) и в националния отбор на България до 21 г. ни заинтересува. Млад, агресивен тип нападател, който знае как да завършва атаките на отбора. Много се радвам, че този млад български играч идва в Ботев“, коментира спортният директор на "канарчетата" Артур Платек пред клубния сайт.

„Мисля, че това е правилното място, където той ще направи следващата стъпка в кариерата си, ще донесе радост на нашите фенове и ще развие уменията си. Георги, добре дошъл в „жълто-черното“ семейство!"

От Хебър също обявиха трансфера и посочиха дори трансферната сума.

"Днес Хебър се разделя с голмайстора и централен нападател Георги Николов. Той премина официално в Ботев (Пловдив), а трансферът стана факт срещу сумата от 200 000 евро, която Хебър ще получи на три транша до лятото. 

Отделно от нея тимът може да вземе и бонуси за представянето на футболиста. Неговият договор с "канарите" е за 3 години. Благодарим за сърцатата игра и му пожелаваме още много бъдещи успехи и щастливи моменти на зеления терен", написаха от Хебър.

Източник: БТА