0

Н овият изпълнителен директор на Локомотив Пловдив Павел Колев заяви, че ще направи всичко възможно, за да развие това, което вече е постигнато в клуба. Той бе представен на специална пресконференция, на която участие взе и единият от двамата собственици – Адам Сотков. Колев призна, че е в клуба по покана именно на Сотков и със съгласието на другия собственик - Христо Крушарски. 

„Благодаря на Сотков и Крушарски. За мен това е признание и голяма отговорност, защото Локомотив не е случаен отбор, а е клуб с история и традиции и заслужава възможно най-доброто. Едно е да наблюдаваш отстрани отборът как играе, друго е, когато влезеш вътре в кухнята и видиш как реално стоят нещата. Ще ми трябва време, за да вляза в спецификата. Мога да поема ангажимент за абсолютна публичност-  това, което знам аз, ще го знаете и вие. Ще се опитаме да направим така, че клубът да работи по максимално прозрачен начин и в същото време да изпълнява основните си цели. Има много съществено различие от това, което представлява Локомотив като идея и това, което се получава на практика. Има доста обективни и субективни обстоятелства, които пречат Локомотив да изглежда така, както привържениците искат“, започна Колев.

Той заяви категорично, че е в клуба по покана на Адам Сотков, но със съгласието и на другия собственик – Христо Крушарски.

„Аз съм тук по покана на г-н Сотков и със съгласието на г-н Крушарски, но от момента, в който официално встъпя в длъжност, ще ме вълнуват само интересите на клуба. Ще се опитам да направя каквото мога, така че да развием това, което е постигнато до момента, а то не е малко“, уточни новият изпълнителен директор. 

„Първото нещо, което искам да направя, е да се запозная детайлно с хората и след това да почета доста документация, за да съм наясно с всичко. Коментирали сме с двамата собственици как ще изглежда структурата на клуба, но дали ще се случи веднага – не знам. В момента не предстои никаква промяна от гледна точка на персонала и наличния състав. Ще има нови хора в екипа, защото идеята на моето идване е не просто да се каже, че Локомотив има нов изпълнителен директор, а искаме администрацията да функционира бързо, гладко, прозрачно и в интерес на клуба. Трябва да се погрижим клубът да генерира повече приходи. Ще се опитаме да отворим нови хоризонти за приходната част от бюджета“, каза още Колев.

Той обърна внимание на публиката на „черно-белите“.

„Локомотив има една от най-верните публики – ще поема лично отговорност да изградим канали за комуникацията с привържениците, за да има максимално много допирни точки с тях. Ние трябва да знаем кои са, къде са и какво можем да им дадем, за да ги накараме да се почувстват горди, че са привърженици на този клуб и ние да монетизираме тази любов, за да може тяхната подкрепа да помогне на клуба да се развива“, обясни Павел Колев.

Новият изпълнителен директор на Локомотив заяви, че за момента няма информация Александър Томаш да има желание да напусне треньорския пост на „черно-белите“. 

„Александър Томаш има договор за още една година. Не сме коментирали негово желание да напусне. Не смятам, че с моето идване трябва да се смени треньорът. Видяхме се с Томаш. Вчера имахме среща, преди това говорихме по телефона. Предстои подготовка, както и някаква промяна в състава, която е инициирана от него. Разговаряме, чистим нещата в движение. Лагерът започва на 25 юни и до тогава той трябва да разполага с това, с което иска да разполага. В някакъв момент трябва да има и спортен директор и това не е част от моите задължения, но в момента ще се опитам да помогна и в това отношение”, завърши Павел Колев. 

Собственикът на Локомотив Адам Сотков заяви, че е доволен от представянето на отбора през изминалия сезон, в който целта е била завършване в първата шестица. Сотков обяви, че е имало проблем със забавянето на възнагражденията на футболистите, но до края на седмицата ще бъдат изчистени всички дължими суми към играчите, а до края на лятото ще бъдат платени и публичните задължения на клуба. 

„Бързам да представя Павел Колев, защото за нас е удоволствие да имаме такъв професионалист в екипа си. Знаете, че близо 6 месеца нямахме изпълнителен директор и до този момент по някакъв начин аз изпълнявах тази длъжност и разбрах, че това е доста трудна работа. Затова се забавихме с привличането на човек. Търсихме професионалист. Оттук нататък, решенията относно Локомотив Пловдив ще се взимат от него", започна Сотков. 

„Доволен съм от последните 2 мача с Черно море и ЦСКА 1948. Като цяло, сезонът не беше лесен. Това, което бяхме поставили като изискване – да сме задължително в топ 6 – се случи. Искаше ни се да играем в Европейските клубни турнири, но това не се получи. Надявам се следващия сезон да имаме този късмет. В момента разчитаме много на футболисти от нашата школа. Там се работи доста професионално. В първия отбор има постоянно титуляри, които тепърва тръгват с футболната си кариера и ние им даваме този шанс. Ще разчитаме все повече на продукцията, която изгражда нашата школа, но много важна част е и базата. Имаме одобрение от футболния съюз да помогнат на изграждането на изкуствен терен, а г-н Крушарски се е заел да направи два естествени терена. До края на годината ще са построени и трите терена", обяви собственикът на Локомотив.

"Искаме да изградим отбор от средноевропейска величина, но трябва да дефинираме какво значи това. Стадионът се изгражда и имаме стъпка напред в тази насока, изграждаме собствени футболисти, което също е важно. Освен това, трябва отборът да може да се самоиздържа. Не съм съгласен с тезата, че футболът в България е много губещо звено – не мога да се съглася, защото има примери, че това не е вярно. Целта ни е Локомотив да се самоиздържа, но това е бавен процес. Трябва да имаме професионален колектив, който обаче се намира страшно бавно и затова ни отне 4 месеца да намерим такъв човек за изпълнителен директор", каза още Адам Сотков и обяви, че предстои ново общо събрание на клуба, на което да бъдат избрани новите членове на борда на директорите. 

„Ще има общо събрание, но не знам точно кога ще се проведе. Там ще бъдат избрани нови членове и в рамките на месец трябва да се случи. В момента с г-н Крушарски сме абсолютно наравно – за да съм точен, той има 0,14% повече от мен. По негово желание той отговаря за ДЮШ, а по мое желание аз отговарям за мъжкия отбор, но генералните решения взимаме двамата. Имаше забавяне на заплатите, дори днес се изчистват. Случва се заради това, че вдигнахме рязко бюджета нагоре, за да се борим за по-добро класиране. Със заплатите идва и качеството на футболистите. Към днешна обаче дата на голяма част от чужденците са им платени и последните заплати. На българите – до края на седмицата ще бъдат изчистени. Публични задължения – има такива, но смятам, че до края на лятото трябва да се изчистят абсолютно всички. След минавате на общото събрание, ние с г-н Крушарски ще опростим сумите, които клубът дължи към нас. Идеята ми е да опростим максимално много", завърши Адам Сотков. 

По време на брифинга бе представен и новият административен директор на Локомотив Антон Иванов.

„Ще бъдем екип с г-н Колев, ще съгласуваме заедно решенията. Позицията ми ще бъде свързана с нивото на организация – стадион, клуб, организация на мачове. Трябва да направим организация да оптимизираме изходящите средства. Трябва да вдигнем посещаемостта на стадиона и с продажба на артикули да повишим приходите“, заяви Иванов. 

От Локомотив използваха пресконференцията, за да представят новия 3-годишен спонсорски договор със своя основен партньор, както и екипа на първия отбор за сезон 2023/2024, чийто дизайн се връща към традиционното за клуба "черно-бяло" райе, а официален доставчик на екипировката е фирмата "JOMA". 

Източник: БТА