0

Л егендата на Левски Емил Спасов сподели пред „Мач Телеграф“, че е останал доволен от представянето на тима срещу Локо Пд и победата с 2:0 на „Лаута“. Той коментира и състава, като е на мнение, че има голяма конкуренция и дълбочина в редиците на отбора.

„Няма как да не сме доволни всички левскари. „Сините“ играха по-добре срещу Локо Пд и заслужено се поздравиха с трите точки. Изпуснаха много възможности. Ако приемем, че в предишните мачове се изправихме срещу по-непретенциозните отбори на Локо Сф и Ботев Враца, то сега Левски излезе срещу доста сериозен отбор като Локо Пд. Футболистите на Генчев доказаха, че имат качества и отборът върви в правилната посока”, смята някогашният знаменит атакуващ халф.

Спасов изчетка поименно централните нападатели на Левски – взетия от Крумовград Алекс Колев и дошлия от терторазредния португалски Варзим французин с майка от Мали и баща от Сенегал Мустафа Сангаре, който играе с предпазна маска ала сънародника си Килиан Мбапе от европейското.

„Новите попълнения имат много добри качества и заслужават адмирации. Важна и убедителна победа на „Лаута“. Трябва да поздравим централните ни нападатели. Твърде дълго време липсваха такива футболисти като Алекс Колев и Сангаре. Изненадан съм от играта им. Алекс не вкара срещу Локо Пд, но свърши много работа на терена и постоянно тормозеше противниковите бранители. Имаше много умни отигравания и допринесе много за успеха.

Сангаре се включи по възможно най-добрия начин. Той е много здрав, мощен и бърз. На няколко пъти притесни много бранителите пред себе си и вкара един гол. Такъв нападател трябваше на Левски. От Гара Дембеле до този момент не сме имали такъв нападател! Това е адски много време. Много си приличат двамата. Дано продължава в същия дух. Впечатлен съм! Мисля, че отборът през тази година ще играе много силно и ще се бори за титлата. Новите бързо се адаптираха и имам чувството, че тези играчи са играли поне една година в Левски”, допълни Емо Спасов.

Още за Левски – в днешния брой на „Мач Телеграф”