0

Д етско-юношеската футболна школа Олимпия (Стара Загора) сменя името си на Локомотив (Стара Загора) и в същото време създава и мъжки футболен отбор, обявиха от клуба на фейсбук-страницата си.

Олимпия Спорт (Стара Загора) съществува като детско-юношеска школа от девет години и се управлява от футболния съдия Иван Пенчев. Школата постигна някои доста сериозни резултати, като дори стигна на три пъти до същинската част на турнира за Купата на БФС. 
В исторически план клубът е създаден през 1935-а година, когато в страната има масова тенденция да се създават железничарски спортни клубове (ЖСК). 

Логично първото име е ЖСК, а от 1945-а носи това на Локомотив. Цветовете са червено-черно райе или бяло-черно райе. 

Локомотив (Стара Загора) има няколко периода в историята си, като последният вариант на клуба съществува до 2011/2012 година. Най-високото класиране на клуб с това име в историята е 2-о място в Югоизточната Б група през далечната 1956-а година.

"Днес е един специален ден за всички нас, които сме свързани с идеята Олимпия спорт. Изминаха 9 години от създаването ни. Години, изпълнени с много работа, много емоции - отрицателни и положителни”, се казва в публикацията.

“Започнахме от нищото, обикаляхме къде ли не в търсене на място за тренировки и мачове. И така допреди две години, когато се сдобихме с нашия дом - стадион Колодрума. 

С общи усилия превърнахме един занемарен стадион в страхотна база за развитие на футбол. Така се стигна и до днес, когато нашите деца пораснаха и е време да поемат ново предизвикателство, а именно да се сблъскат с мъжкия футбол", се казва в съобщението на клуба Олимпия, вече с новото име Локомотив.

"Със създаването на мъжки отбор решихме, че е време и за това, което чакаше две години - Олимпия Спорт (Стара Загора) става Локомотив (Стара Загора). 

Всички ние сме свързани - кой повече, кой по-малко, в миналото с Локомотив. Възраждаме този славен старозагорски отбор с богата история и надяваме се и светло бъдеще”.

На първо време мъжкият отбор на Локомотив Стара Загора ще е почти изцяло от деца от школата на Олимпия Спорт, става ясно от намеренията на клуба.

“Ще има 4-5 по-опитни момчета, които да помагат на младите и покрай които те да се учат. Нямаме цел, която да гоним като резултати, но както ние започнахме преди години от нулата, така и след време не се знае докъде ще стигнем. Едно е сигурно - в Локомотив Стара Загора ще играят само млади местни момчета!
Школата си е основният ни приоритет и се надяваме мъжкият отбор да бъде още един стимул за децата да тренират още по-упорито", се казва още в обръщението.

Всички деца, които тренират сега в школата, съвсем скоро ще получат напълно безплатно екипировка на Локомотив, уточнява се още от клуба.