0

Л егендата на Ботев Пд Георги Георгиев-Гецата сподели пред вестник „Мач Телераф“ мнението си по горещата тема в клуба – трансферът на Тодор Неделев в Лудогорец.

„Това, че Тошко отива в Лудогорец беше изненада за всички. От тук насетне ще липсва много. Искам да кажа само, че го чакахме всички да се завърне на терена след травмата повече от половин година. И в един момент какво стана...

Аз го познавам и знам, че не иска да си тръгва от Ботев Пд. Има нещо гнило. Преди две седмици събираха ветераните. Тогава ни споделиха, че ще брандират Тошко на клубния автобус, както и още легенди на тима. И в един момент си тръгва и ще играе за Лудогорец! Как става тази работа?! От това, което казва Зингаревич и това, което сподели Неделев, мога да кажа, че вярвам на Тошко. Той обича Ботев и не иска да напуска клуба.

Зад цялата тази история стои Азрудин Валентич. Зингаревич бил разочарован от Тодор. А къде е Валентич? Знам, че е някъде в чужбина. Един от директорите дори не е в България, докато тече сезона. Той командва. И това вече феновете го разбраха.

Нещата не вървят в добра посока. Предполагам, че и привържениците ще реагират по-бурно вече, а и е време да го направят. Сега гледам, че са му били намерили заместник на Неделев. Амаду Думбуя се казвал и е бил съден. Играл в Юргорден. Всичко това идва като гръм от ясно небе. Станах сутринта и гледам „Тодор Неделев в Лудогорец“, започна той.

„150 000 евро за нас може и да са много пари, ама за Тошко са малко. Това са няма и 300 000 лева, а той ни е основен играч. Какво правят публиката и ръководството? Чакаха го толкова много време да се върне, за да го продадат в Лудогорец.

Та те го искаха и преди време. Искаха го и ЦСКА и Левски и той не отиде, защото обича Ботев. Нормално е като е добър играч да го искат. Това е нормално, но да го продаваш посред нощите в Лудогорец... Плюс това той има още година и няколко месеца договор с отбора. 2024-та му изтича договора, а не сега. Никой не знае за какво точно става въпрос.

Публиката вярва, ходи на стадиона и подкрепя отбора непрестанно и в един момент ще гризнем дървото. Бруно Балтазар ще се бори за класиране по-високо в класирането и влизане в Топ 6 или седмото място, което ни дава право да играем бараж за Европа. Е, как ще се борим като си продадохме най-добрия футболист?! Как ще стане?! С кой ще се борим?!

Може да кажем, че сърцето на Ботев в последните 10 години отиде в Лудогорец. Може да кажем и друго. Човекът, който ще го брандираме на автобуса, ще играе в Разград. Трябваше да са брандирани пет човека. Костадин Костадинов, Георги Попов-Тумби, Динко Дерменджиев-Чико, Петър Зехтински и Тошко Неделев. От всички поколения. Много е смешно това, че Тошко ще е брандиран на рейса, а ще играе за Лудогорец.

Има една истина. Зингаревич е дал всичко на Валентич, а той Вале ли е, какъв е, си прави каквото иска. Валенце спатийка, това най-мънинкото. Публиката на отбора да вземат мерки и този да напуска по-бързо клуба! Той дори не е в България. Директорът не е в България докато тече шампионата! Нямаше го докато се правеше селекцията и ходи с бели гуменки! Аз съм сигурен, че на Тошко не му се ходеше в Лудогорец, но му пожелавам успех!

Той иска да остане в Ботев, но явно са го принудили. Аз го познавам от 15 години“, продължи Гецата.

„Възможно е сега той да има решаваща роля в битката за титлата. Зависи как се адаптира в Разград. Малко ще му е трудно в началото, но си е много добър футболист. Дано всичко бъде наред с него и да е здрав. Трудно е от Ботев да отидеш в Лудогорец и да се адаптираш, а времето тече бързо. Нови хора, нов град, всичко ново.

Съмнявам се, че Тодор лъже, а Зингаревич говори истината. Не съм го виждал на мачовете на отбора Зингаревич. От тук нататък никой не знае какво ще е бъдещето пред отбора. Колко ботевисти играят в момента в отбора?

Нито един! За какво я поддържат тази школа, като не играе никой в първия отбор. Сега и Тодор вече го няма. Те не знаят ли, че първият отбор и школата са били винаги свързани, дори в най-трудните времена.

Школата на Ботев е богата и е дала много на българския футбол! Сега играят само чужденци... Освен това „Колежа“ се строи 11 години вече. Ще го построят някога, ама кога, никой не знае“, завърши Георгиев.