0

Г еорги Велинов е един от най-големите легенди на ЦСКА. Понастоящем бившият вратар е част от „червените“, като е скаут, но за съжаление отново бе застигнат от тежка болест. Той е диагностициран с рядко срещания рак на челюстта, като вече претърпя операция и съвсем скоро ще е ясно неговото здравословно състояние. С Джони говори не само за задаващото се дерби в Разград между Лудогорец и ЦСКА, но и за случващото се с него самия.


- Г-н Велинов, ЦСКА и Лудогорец са много близо един до друг в класирането, решаващ ли ще бъде мачът в Разград за титлата?

- Мисля, че трябва да отидем в Раград, за да си вземем заслуженото. Ако има едно перфектно съдиийство ще бъда най-щастливия човек.

- Дава ли победата на Лудогорец на „Армията“ преди няколко кръга психологическо предимство на отбора от Разград?

- На тях може да им дава, но на нас ни дава още повече, за да си върнем за загубата. Това бе тежка загуба, наистина.

- Какво в онзи мач Ви лиши от победата?

- Малко късмет. Показахме какво е ЦСКА.

- Какъв е най-големият коз на ЦСКА за мача в Разград?

- Името ЦСКА. Това е най-големият коз.

- Бяха отправени много критики към регламента на първенството, какво е мнението Ви по темата?

- Искам да свърши това първенство, да станем шампиони, защото го заслужаваме през целия сезон. Това чакам. Оттам нататък, ако нещо трябва да се променя, ще го направят други хора.

- Какво значи новият стадион на ЦСКА за клуба?

- Значи много. Нещо, което трябва да се прави по-често в България, защото ние имаме много малко качествени стадиони. Нашият стадион ще бъде перфектен. Ще бъде голяма радост за феновете, за шефовете на клуба. Това ще е най-голямата радост за публиката.

Цялото интервю четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"