0

Л евски е направил доста пестеливо плащане за седемте нови футболисти, привлечени в тима след края на миналата кампания. 

Клубът е платил около 2, 5 милиона лева за играчите, които в момента са или ще бъдат в основния състав на Станислав Генчев – Алекс Колев, Сангаре, Майкон, Маркович, Алдаир, Икена и Кристиан Макун. Най-скъп от изброените се оказва португалецът Алдаир – 300 000 евро. Това бе първият трансфер на Генчев. 

Вторият най-скъп е бразилецът Майкон, който дойде на „Герена“ в края на миналата кампания. Той бе договорен по искане на бившия треньор Николай Костов, но бързо убеди и Генчев в своите качества. Майкон е неизменен титуляр по лявото крило. За него Левски даде 250 000 евро. 

Големият бонес на „сините“ обаче идва от трансферите на Мустафа Сангаре и Кристиан Макун. За френския нападател, който вкара в два мача от първите три, бяха дадени 175 000 евро. А за национала на Венецуела са отпуснати 200 000. Така за по-малко от половин милион Левски си осигури двама много качествени играчи. И най-важното – много перспективни. 

Колко струват другите нови попълнения – четете в днешния брой на в. „Мач Телеграф“