0

Л евски и ЦСКА завършиха 0:0 във вечното дерби, играно под непрекъснат снеговалеж и повече от 19 000 зрители на трибуните на националния стадион „Васил Левски“.

Въпреки че не бяха отбелязани голове, двата отбора направиха интересен мач с положения и пред двете врати. „Червените“ обаче трябва да съжаляват повече за загубените точки, тъй като Йомов и Вилдсхут пропуснаха отлични положения след почивката. Съперниците завършиха двубоя с по 10 човека, след като в началото на второто полувреме Цунами от „сините“ бе изгонен, а в края и Брадли Мазику видя червения цвят на картона. Равенството на практика намалява шансове на „армейците“ да се борят с Лудогорец за титлата. 

„Сините” започнаха по-активно. В 4-ата минута Кордоба стреля опасно с глава след центриране от корнер, но топката премина встрани от целта. После пък Костадинов опита да стреля след двойно подаване с Уелтън, но бе фаулиран от Мено Кох. При последвалия пряк свободен удар Кръстев шутира неточно. Малко след това играта бе прекъсната за около 10 минути, за да бъдат изчистени очертанията на терена от снега. В 20-ата минута Йомов изведе в наказателното поле Турицов, който малко с късмет си спря топката с гръб, но след това се ориентира бързо и стреля неточно. В момента на удара обаче десният бек изритан от Кордоба. ВАР преглеждаше близо 2 минути ситуацията за дузпа, но в крайна сметка такава не бе отсъдена. 

В 24-ата минута Мухар стреля от добра позиция право в ръцете на Михайлов. До края на полувремето най-добрата възможност се откри пред Сундберг, който стреля неточно от малък ъгъл. 
На почивката пък фенове на ЦСКА нахлуха на пистата. Изстреляна бе и сигнална ракета, но полицията и стюардите веднага образуваха кордони около запалянковците и ги върнаха обратно в сектор „Г“.

В 50-ата минута ЦСКА пропусна отличен шанс да поведе в резултата. Мухар изведе Йомов сам срещу Михайлов, но крилото стреля покрай вратата. Малко по-късно Цунами изрита Турицов на фланга и реферът Валентин Железов му показа втори жълт и респективно червен картон. В 69-ата минута Левски също пропиля великолепна възможност. Кръстев центрира от пряк свободен удар и Сундберг стреля с глава, но Бусато спаси. 

Левски и ЦСКА завършиха наравно 0:0 в снега на "Васил Левски"
вечно дерби вечно дерби вечно дерби
17

Четвърт час преди края „червените“ организираха отлична контраатака. Резервата Вилдсхут се пребори със съперник и излезе сам срещу вратаря. Нидерландецът обаче шутира слабо по земя и Михайлов без проблем спаси. Последва обсада пред вратата на символичните домакини, но футболистите на Стойчо Младенов така и не успяваха да нанесат точен завършващ удар. В 83-ата минута Вилдсхут центрира по земя към Йомов на точката на дузпата, но топката бе малко по-дълга и националът не успя да нанесе добър изстрел. 

Футболистите на Станимир Стоилов пък разчитаха на контраатаки и при една от тях Уелтън бе изведен отляво, но не успя да намери непокрития Кръстев в пеналта. 

В 88-ата минута Мазику направи грубо нарушение срещу Уелтън. Железов първо показа жълт картон на бранителя, но след сигнал от ВАР вдигна директен червен картон на конгоанеца. 
До края и двата тима не се отказаха да преследват победата, но не успяха да стигнат до нов шанс да реализират. 

Равенството сложи край на серията на треньора на ЦСКА Стойчо Младенов от 8 поредни победи във вечното дерби.