0

Л евски и Макаби Нетаня завършиха 2:2 в последна подготовка на "сините" преди старта на предстоящия сезон в Първа лига. Попаденията за "сините" бяха дело на Марин Петков и капитана Цунами. 

Левски изоставаше с два гола, но демонстрира характер през втората част и добри офанзивни действия, за да успее да вкара два гола в кратък период от време. Тимът на Станислав Генчев можеше и да достигне до победата, но нямаше достатъчно прецизност и късмет в завършващата фаза.

Преди самия двубой отборът на Левски бе представен с играчите, които ще вземат участие за предстоящия сезон 2024/25. Освен това „сините“ направиха уникален жест към футболиста на ЦСКА Илиан Антонов, който се бори с коварно онкологично заболяване. Те разпънаха транспарант, на който бе изписано: "Бъди силен, Илиане! Ние сме с теб!"

"Сините" подкрепиха с плакат Илиан Антонов от ЦСКА.

 "Сините" подкрепиха с плакат Илиан Антонов от ЦСКА.
startphoto.bg

В друга контрола преди старта на сезона ЦСКА 1948 допусна тежка загуба с 0:3 от Олимпия (Любляна) на стадион "Стожице”.

Точни за победителите бяха Давид Суалехе (32), Неманя Мотика (64) и Реда Бултам (70). "Червените" също имаха своите възможности за гол, от които обаче така и не успяха да се възползват.

Преди този мач отборът на Валентин Илиев победи Струмска слава (3:0) и Белтинци (4:1), завърши наравно с унгарския шампион Ференцварош (1:1) и загуби от Марибор (1:2) и Динамо Загреб (2:6).

На старта на новия сезон ЦСКА 1948 гостува на Черно море. Варненци победиха Добруджа с 2:0 в последната проверка преди началото на първенството. Срещата се игра на стадион "Тича“ във Варна, като преди началото ѝ бе представен тимът на "моряците“ за сезон 2024/2025.

Локо Пд и Берое не се победиха преди старта на новия сезон.

 Локо Пд и Берое не се победиха преди старта на новия сезон.
startphoto.bg

Локомотив Пловдив и Берое завършиха наравно 0:0 в контролна среща на “Лаута”. Преди началото на двубоя се състоя и представянето на играчите на пловдивчани за новия сезон.

Локомотив София пък победи с 1:0 Монтана в последната контрола от лятната си подготовка. На стадион “Локомотив” в “Надежда” двата тима изиграха равностоен мач, но в крайна сметка домакините излязоха победители с попадение на Анте Аралица (72). Това бе генерална репетиция за тима на Иван Колев, който другата седмица стартира в Първа лига с домакинство на Левски. Монтана от своя страна има още една контрола преди първия кръг на Втора лига. 

Локо София победи Монтана в последната си проверка.

 Локо София победи Монтана в последната си проверка.
startphoto.bg