0

Л евски е близо до важен договор, пише днес вестник „Мач Телеграф“. И той е свързан с телевизионни права. „Сините“ водят преговори с кандидатите, които искат да предават пряко контролите, които са планирани по време на лагера в Правец.

До този момент те са 3. В петък Николай Костов и компания ще се изправят срещу Етър, след това на 4 юли срещат Марица. Четири дни по-късно е уговорен мач с гранда от Кипър – АПОЕЛ. Не е изключено да има и още един мач. Така се случи и с Пирин. Двубоят с „орлетата“ обаче бе излъчен единствено по клубните канали, след като нямаше време да се преговаря за евентуалното негово излъчване на някоя от родните телевизии. При провал на преговорите, на „Герена“ ще бъдат принудени да излъчват там и останалите си контроли по време на подготовката.

Иначе днес сутринта на „Герена“ се чакат петима играчи. Това са националите Пламен Андреев, Андриан Краев, Патрик-Габриел Галчев, Илиян Стефанов и Марин Петков. Те получиха правото да почиват по-дълго, след като бяха ангажирани с квалификациите с Литва (1:1) и Сърбия (1:1).

По-късно те ще се присъединят към останалите за тренировката в 17,00 часа. След нея „сините“ ще се отправят към Правец, където ще премине основната част от лятната им подготовка. Там комшии ще им бъдат кипърски клубове.