0

Л евски отдавна не се е радвал на такава подкрепа, обичат да казват всички, които в момента следят нещата на „Герена“. И наистина - „сините“ могат да се похвалят с посещаемост, каквато на други стадиони ще имат около Нова година. Близо 20 000 души са се радвали от трибуните на трите домакинства, които завършиха с три победи, пише вестник "Мач Телеграф".

„Такова нещо няма“, обичат да казват играчи, шефове и привърженици. Статистиката обаче показва, че Левски на Станимир Стоилов е успял да привлече в първите кръгове толкова фенове, колкото и Левски на Живко Миланов през миналото лято. Разликата между тези формации на „сините“ е от земята до небето, все пак.

През миналото лято запалянковците имаха една цел – любимият им клуб да не изчезне, а и бяха зажаднели за футбол заради постоянните карантини. Онзи Левски бе плод на ентусиазъм и романтика, а сега е има здрава основа. „Сините“ са стъпили върху Купата на България. Трофей, който им се изплъзваше цяло десетилетие. Цифрите обаче показват – 19 500 срещу 19 500! 

Разликата обаче идва от това, че в момента Левски се радва от едно твърдо ядро от близо 6000 фенове. То е на „Герена“ всеки мач и явно няма намерение да си тръгне. Независимо дали е дъжд или пек! Докато през лятото на 2021 година „сините“ събраха 10 000 души, но се издъниха със Славия – 1:2. Това отчая 4000 от тях, които си спестиха и провала с Арда, който последва. Едва 3500 пък се радваха на първата победа за сезона срещу Царско село с 3:1.  

Интересното е, че в два от последните 5 сезона, в който Левски е бил и по-добре финансово, публиката е била по-малко от сега. При Хубчев, а преди това при Роси и Стоянович, „сините“ събраха по 13 000 за първите 3 мача.

Какви са точните цифре от посещаемостта на "Герена" вижте във вестник "Мач Телеграф" днес