0

Т реньорът на Левски Станимир Стоилов взе отношение към оплакването на колегата си от ЦСКА-София Стойчо Младенов, че не участва в селекцията на „червените“ от Борисовата градина.

На днешната пресконференция преди полуфинала с Лудогорец за Купата Мъри каза, че ако има проблема на Младенов, вече ще е на риба или на разходка по софийските улици.

"Когато започваме работа, казваме, че имаме прекрасни отношения със собственика, отлични условия за подготовка. В ЦСКА има 19 чужденци, при нас е обратното. Ако на мен нещо не ми харесва, всички веднага ще го разберете. Ако имах такива проблеми, щях отдавна да се разхождам по улиците на София или да ходя за риба. Тези неща трябва да се решават с президента", анализира Стоилов.

Хасковлията обяви, че за полуфиналите срещу 10-кратния шампион Лудогорец "сините" няма да играят като опълченци.

"Левски няма какво да губи срещу Лудогорец в полуфиналите на турнира за Купата на България", каза Мъри. Той е убеден, че за Левски най-важно е да израства и да си изгради стил, за да бъде конкурентен на Лудогорец в битката за титлата догодина.

"До днешна дата имаме стабилизиране в игровото поведение и напредък в стила. Сега е добър момент да го покажем  и да продължим да го развиваме. Не е лесно да покажем отново нивото от първия мач, но се надявам да го направим и да спечелим по-добър резултат. Най-важното нещо за нас сега е стабилна игра и постоянство", заяви Стоилов преди полуфиналния мач за Купата на България срещу Лудогорец.

"Предния път направихме промяна в схемата, имаше нови идеи и играчите ги схванаха бързо. Настроението ни трябва да е бойко и в този двубой, тъй като публиката очаква от отбора сериозна, динамична игра и битка. 

Нямаме какво да губим, можем само да печелим. Левски играе само за победа и не можем да си позволяваме опълченски стил. Трябва да бъдем горди и да се бием от първата минута.

В моята треньорска практика малко се интересувам от противника. За мен е по-важно как ще се представи моят отбор и как ще играем. 

Лудогорец си има стил, имат инвестиции и заради това са хегемон дълги години. Че ние другите изоставаме, това е наш проблем.

Аз лично виждам надграждане в нашия отбор. Така и трябва, тъй като сме най-обичаният, най-посещаваният и най-обгрижваният от привържениците си отбор. Мачът е ключов, защото си поставихме амбициозна цел - евротурнири. Нямаме кой знае какво да губим, но има какво да спечелим, а то е финал.“

Според Станимир Стоилов през следващия сезон Левски ще е главен фактор в борбата за шампионската титла.

„Смятам, че догодина можем да държим Лудогорец и ЦСКА до последния кръг под напрежение. На този етап играем периферна роля, но искаме да върнем надеждата на хората, че Левски пак ще бъде на челните места", отбеляза Мъри.