0

В ълнуващ първи полуфинал за Купата на България изиграха Лудогорец и Левски в Разград, завършил 3:2 за „сините“ след обрати в резултата, отменен гол за „сините“, 3 дузпи след 90-ата мин., 4 решаващи намеси на ВАР и по един изгонен. 

Вълненията от зрелищния мач продължиха и след последния съдийски сигнал. Първоначално Станимир Стоилов бе отишъл при скамейката на домакините, за да се поздрави с Анте Шимунджа и хората от Лудогорец. През това време зад него се разтичаха играчи от двата отбора, Мъри се обърна и се насочи към терена. Той изведнъж се изнерви и дори бутна резервата на Лудогорец Жан Карничник, предяви претенции към един от тъчреферите на терена, после насочи недоволството си към директора на Лудогорец Козмин Моци, който се опитваше да играе миротворец.

На игрището страстите се разгорещиха, намесиха се играчи и треньори от двата отбора, в центъра на екшъна бе и капитанът на "орлите" Кирил Десподов. Бързо дотичаха стюардите с жълтите сигнални жилетки, за да не ескалира мелето в насилие.

Накрая главният съдия Стоянов изгони Мъри, който със сигурност ще бъде санкциониран за задаващия се в неделя мач срещу ЦСКА-София от Първа лига.

Предстои голям реванш на ст. „Георги Аспарухов“, който се очаква да бъде пълен до козирката.

Левски вкара топката в мрежата на разградчани още в шестата минута – Слуга пусна лошо към Шоу, той бе пресиран, Бари подаде към Уелтон и той реализира. Попадението не бе зачетено заради засада след бърза консултация с реферите във видеозалата за ВАР.

В 11-ата минута капитанът на Лудогорец Кирил Десподов изстреля бомбен шут в горния десен ъгъл на вратата на Андреев, който не реагира по най-добрия начин.

В 52-ата мин. резултатът бе изравнен – вкара с тупалка Драган Михайлович. Само след 6 минути Левски вече водеше с 2:1. При изпълнение на корнер Кръстев вдигна към Сонко Сундберг, който с глава свали към Билал Бари и той изправи отново на крака агитката на „сините“.

В 78-ата мин. заради сдърпване в пеналта между Антон Недялков и Хосе Кордоба съдията Ивайло Стоянов изгони и двамата. 

Гостите вече виждаха победата, когато в 92-ата мин. отново ВАР отсъждане, както при отменения гол на Уелтон, бе в полза на домакините: реферът даде дузпа за Лудогорец за ръка на Цунами, която Сотириу вкара за 2:2.

Но кулминацията тепърва предстоеше. В седмата минута от добавеното време Михайлович стреля, топката рикошира в бедрото на Пластун, а после и в ръката на украинеца. Този път ВАР бе в полза на Левски – дузпа. Изпълни я Георги Миланов, но вратарят Слуга изби в корнер. Нова справка с ВАР обаче показа, че хърватинът е застанал с двата крака пред голлинията си, което наложи повторно изпълнение на дузпата. Миланов се отказа, отмени го Марин Петков, който закова победното 3:2 за Левски.