0

Л евски успя да задържи част от играчите, чийто договори изтичаха през следващото лято. На този етап обаче няма развръзка около един от тях, който от лятото на 2022 година е в полезрението на всички. Става въпрос за Пламен Андреев, пише днес в. „Мач Телеграф“.

През миналото първенство стражът отнесе доста критики, но не може с лека ръка да бъде зачеркнат. Това важи и за Иван Андонов. Според запознати и двамата не са били очаровани от новината, че Левски ще привлече нов вратар. И той едва ли ще бъде резерва, в каквато се превърна Николай Михайлов след фиаското с Хамрун. Както е известно, Ники сложи край на кариерата си и именно това е една от причините да се търсят нов човек на този пост. Освен това на „Герена“ искат да вдигнат малко конкуренцията, за да може на Андреев и Андонов да вдигнат формата си. И двамата отнесоха доста критики през миналото първенство. Нищо, че ролята на Андонов бе епизодична. Той имаше „честта“ да дебютира при загуба от ЦСКА.

Според запознати Андреев ще бъде по-спокоен, ако получи предложение за нов договор, каквото не е имало отстрана на „сините“ до този момент. Те обаче бяха съсредоточени в проговорите с Кристиан Димитров, Асен Митков и най-вече с Марин Петков. И той остана малко на заден план, макар че заема пост, който се следи изкъсо. 

Бившият треньор Николай Костов пък намекна в изява пред медиите, че Андреев може и да бъде продаден, макар че на „Герена“ все още да няма оферта за него черно на бяло. Със сигурност обаче има интерес, както към него, така и към Андонов. И един от тях може да поиска трансфер, ако Левски вземе вратар, който е с далеч по-голям опит от тях, а и чужденец. Така Йордан Господинов ще трябва да търси още един вратар, за да може да има трима на разположение.