0

Л евски вече стартира плащането на дълга си към бившия си треньор Петър Хубчев. В. "Мач Телеграф" научи, че специалистът и асистентите му са били тотално непреклонни в преговорите за евентуално намаляване на сумата, която трябва да получат. Дори напротив - те са настояли да получат и лихвите, присъдени им от ФИФА, след като Хубчев и компания осъдиха Левски. На "Герена" са много разочаровани, че бившите треньори, които се водят принципно за левскари, не са направили отстъпки, знаейки финансовото състояние на клуба, което е повече от тежко. Фактът, че те са си поискали и лихвите, е изненадал най-много "сините" шефове. Обикновено в подобни случай дори чужденците се съгласяват на отстъпки, а лихвите никога не се търсят.

Единствено Хубчев и асистентите му са се съгласили да получат парите си разсрочено за около 6 месеца.

Преди дни Левски е превел първия транш от дълга си към легендарния защитник и помощниците му. Цялата сума, която ще получат Хубчев и компания, е близо 800 000 лева, а по-голямата час от нея ще влезе в сметката на бившия старши треньор.


Както съобщихме, парите, с които Левски ще се разплати по този дълг, се дават директно от спонсора "Палмс Бет", който взе участие във финалните преговори с Хубси. Сумата идва от бюджета на "сините" за следващата година, защото към момента в касата на клуба няма нищо. Това значи, че още от ноември Левски е в преразход за първите месеци на 2022 година. Именно това налага Мъри Стоилов да търси само и единствено свободни агенти за селекцията.
Припомняме, че Петър Хубчев беше уволнен от Наско Сираков през месец юли миналата година, а до края на договора му имаше повече от година. Мажоритарният собственик на "сините" тогава подцени факта, че треньорът и асистентите му са подписали с клуба с чужди паспорти, което реално се оказа решаващо Левски да изгуби делото във ФИФА.

Ако "сините" не платят дълга си към Хубчев и компания в сроковете, оформени в специално споразумение между двете страни, клубът ще загуби лиценза си за новия сезон.
Страниците подготви