0

Л евски победи с 4:0 Левски Карлово в благотворителен контролен мач, който имаше за цел да събере средства за пострадалите от наводненията в областта. Всички приходи от виртуални и физически билети за срещата ще отидат в помощ на нуждаещите се. 

Головете за столичани вкараха Ивелин Попов (4, 42), Адриан Краев (30) и 16-годишният Калоян Стрински (80). 

Още във 2-ата минута Галчев проби отляво и центрира към Роналдо, който стреля с глава, но слабо и право в ръцете на вратаря на домакините.

120 секунди по-късно Георги Миланов нахлу отляво и върна към Ивелин Попов, който от ъгъла на вратарското поле без забавяне прати топката зад гърба на Станислав Попов за 1:0.

В 20-ата минута бърза атака на "сините" завари неподготвена защитата на домакините, но пасът на Попов затрудни Жереми Петрис, който все пак успя да стигне до топката преди тя да напусне терена. Забавянето обаче позволи на тима от Карлово да се организира и с общи усилия да предотврати опасността. 

В 25-ата минута домакините можеха да изравнят, след като при едно центриране Борис Бисеров се оказа непокрит пред вратарското поле, но ударът му с глава излезе в аут.

Тимът на Станимир Стоилов удвои преднината си в 30-ата минута. Отлично центриране на Галчев от левия фланг намери Адриан Краев на 5 метра от вратата и той само подложи крака си, за да насочи топката в мрежата – 2:0.

Шест минути след гола и Уелтън пропусна да се разпише. Прострелно подаване на Роналдо стигна до непокрития му сънародник в наказателното поле, но той шутира неточно. Малко след това Краев можеше да направи дубъл, след като скочи най-високо след корнер. Ударът му с глава обаче мина встрани от вратата.

Три минути преди почивката страхотна атака на "сините" завърши с ново попадение. Миланов изведе с пета Петрис отдясно, който запази топката, прескачайки шпагата на Мартин Симеонов. Французинът веднага пусна към Ивелин Попов, който елегантно направи 3:0 за столичани.

На почивката Станимир Стоилов направи 8 промени в състава - на терена се появиха вратарят Иван Андонов, Никола Църовски, Денис Динев, Калоян Стрински, Васил Василев, Ивайло Марков, Антон Иванов, както и Нейтън Олдър. 

В 55-ата минута солова акция на Галчев завърши със силен шут, при който топката срещна мрежата от външната част.  Три минути след това Василев подаде към Стрински, който стреля от движение, но резервният страж Карастойков спаси. Малко след това отново Стрински отново тества вратаря на домакините, който отново бе на висота и изби. 

Половин час преди края бяха заменени титулярите Патрик-Габриел Галчев и Абдулахи Шеху, като в игра влязоха Атанас Килов и Мартин Тодорски. В 72-ата минута включилият се с огромно желание Стрински шутира опасно от дистанция, но топката мина покрай вратата на домакините.  

Стрински все пак успя да се разпише от четвъртия си опит в 80-ата минута. Топката му бе поднесена от Антон Иванов около точката на дузпата и 16-годишният талант на "сините" с премерен шут я прати в опразнената врата за 4:0.