0

Л евски постигна една от най-категоричните си победи в последните години след домакински успех с 4:0 над Арда Кърджали в среща от 22-рия кръг на efbet Лига.

Още до почивката футболистите на старши треньора Николай Костов вкараха три гола, с което напълно предрешиха крайния изход. 

Победата изкачи Левски на четвърто място в класиране с 41 точки, колкото има и петият Локомотив Пловдив, но само на четири точки за третия ЦСКА, който по-рано днес отстъпи с 0:1 на лидера в класирането Черно море.

Арда е на осмо място в класирането с 31 точки, но кърджалийци загубиха за пети път в последните си шест мача за първенство.

На "Виваком Арена Георги Аспархов" "сините" стартираха по-добре и успяха да открият още в деветата минута. След изпълнение на тъч Марин Петков получи топката около ъгъла на наказателното поле, финтира противник и с удар с левия крак в близкия долен ъгъл матира Анатолий Господинов за първи път в срещата. За 20-годишния Петков срещата бе по-специална, тъй като бе под номер 100 за него с екипа на столичани.

В 17-ата минута Арда пропусна страхотен шанс да изравни, но от чиста позиция Борис Тютюков стреля в тялото на вратаря на домакините Пламен Андреев.

Последваха малко по-спокойни и по-равностойни минути, но в 33-тата минута Левски удвои. Това стана от пряк свободен удар, който бе превърнат в гол от защитника Патрик-Габриел Галчев. Десният бек стреля мощно от позиция, малко зад дъгата на наказателното поле, и не остави шансове за реакция на Господинов.

Минута преди края на първата част новото попълнение Фабио Лима вкара първия си гол за Левски в официален мач. Неговото попадение бе почти пълно копие на гола на Петков в деветата минута, като отново с нисък удар от границата на наказателното поле бе точен за 3:0.

Второто полувреме започна по начина, по който завърши първото - с гол за Левски. Негов автор стана Джавад ел Джемили, който се разписа с диагонален удар.

Две минути след това Арда остана в намален състав на терена. Милен Стоев получи директен червен картон за грубо влизане в краката на Ел Джемили.

До края на мача темпото в играта и на двата отбора се изгуби и интересните моменти намаляха, което предвид ситуацията на терена бе напълно нормално.

Източник БТА