0

А ко сте пропуснали – Левски не успя да бие в първенството в десети пореден мач!

Тук не става въпрос за Хебър, който след 21 години се завърна в Първа лига и никой не е очаквал чудеса от него. Не говорим и за Спартак Вн, който също бе забравил какво са мачове на най-високото ниво у нас. А и до днес има доста неприяни серии в елита. Не иде реч също така и за Раковски Русе или тоталната смешка Черноморец Бургас-София.

Това е Левски, същият онзи Левски, който стартира този сезон като екзекутор на ПАОК, носител на Купата на България и отбор, който уж трябваше да детронира Лудогорец! Сега това "страшилище" крета някъде в класирането, където бе и преди славното завръщане на Станимир Стоилов... Такова завръщане на 360 градуса рядко може да се види.

На „Герена“ обаче все едно не осъзнават какво се случва. Чествания, шествия, срещи, екипи! Това е ежедневието на „сините“. 

Да, битката за оцеляването на тима не е лесна, но не е лесно и да държиш тази маса от привърженици, която изкуфя като един на 15 май, обединена! Напротив, най-лесното е с един замах да унищожиш всичко, което си градил. Да, условията на стадионите у нас не са като тези в Англия, но и да – най-лесно е да паднеш от високо. Затова някои мемета, които се появиха след неделната издънка на Левски, може и да са смешни. „Сините“ си го заслужиха – нула, футбол, нула идеи.

Но претенции колкото Китай. Такива са имали и римляните преди да загубят империята си. Тъжна работа. Също като тази на „Герена“.

АНДРЕЙ АНДРЕЕВ, "Мач Телеграф"