0

Л евски ще осъществи милионен трансфер до дни, съобщава в днешния си брой вестник "Мач Телеграф", а новината идва от сигурен източник на изданието от "Герена". 

"Сините" са в напреднали преговори за продажбата на гамбийския национал Ноа Сонко Сундберг във Франция. Местен елитен отбор иска бранителя и е готов да плати за него сума от над 1 000 000 евро. Офертата е реална, а "сините" почти сигурно ще я приемат. Самият футболист е твърдо "за" сделката и ако двата клуба се разберат, трансферът ще стане факт.

От "Герена" разкриха, че все още умуват за предложението към 26-годишния Сонко Сундберг заради друга оферта или по-скоро оферти. Няколко клуба от различни краища на Европа проявяват солиден интерес към партньора на Сонко в центъра на "синята" защита - Хосе Кордоба.

Интересът към панамеца е по-голям и офертите към него по-солидни. "Сините" обаче предпочитат да оставят на "Герена" Кордоба поне до лятото, когато да го продадат за още повече пари. Защитникът е на 21 години и има поле да се развива още повече. Отделно панамецът има едно огромно предимство, което се котира високо на пазарите - той играе с ляв крак и това го прави идеален за ляв централен защитник, а такива няма много. Освен това може да играе като краен бранител.

Едно е сигурно - Левски ще продаде само един от двамата си основни централни защитници през зимната пауза, а другият ще доиграе сезона на "Герена". На този етап съотношението е 85 към 15, че сделка ще има със Сонко Сундберг.

Припомняме, че старши треньорът на Левски Станимир Стоилов няколко пъти обяви в последно време, че в клуба има оферти за милиони за играчи на тима. Те са именно за защитниците Кордоба и Сундберг.