0

Л евски трябва да реши само един казус с титулярите си от есента до края на годината. А той е свързан с Георги Миланов, пише в днешния си брой вестник „Мач Телеграф“. 

Халфът, който до идването на Роналдо бе ползван и като крило, единствен виси с договор само до лятото. Едно е сигурно, че на този етап на „Герена“ предпочитат да го задържат поне за още едно първенство. Ясно е също, че в момента не могат и да му предложат повече пари от тези, на които се радва сега. Твърди се, че Миланов е номер 1 по заплата на „Герена“ в момента. Не е ясно обаче дали без Европа Левски ще бъде толкова изкушаващ за него или все пак ще има едно наум, за да се пробва отново навън, макар и за последно. 

Другият, чийто договор изтича през лятото, е Филип Кръстев. Там обаче ситуацията е по-сложна, защото той се води собственост на групата, която дърпа конците в Манчестър Сити и още няколко клуба. „Сините“ едва ли ще могат да го задържат за още един сезон под наем, ако заплата му скочи с още.

Иначе Левски успя да задържи един от най-обещаващите си млади играчи – Иван Андонов. Вратарят имаше ултиматум да стори това, ако не иска да носи железен анцуг до Нова година. Както е известно, той бе под наем във Фиорентина. Оттам обаче отказаха да го купят, а за капак го върнаха и контузен на „Герена“. Целта на италианците бе да го вземат като свободен агент, защото доскоро бе обвързан с Левски само до края на тази година. 

Очаква се преди Коледа „сините“ да се похвалят и с ново попълнение. На „Герена“ на всяка цена ще привлекът още един нападател заради висящото положение на Билал Бари, който едва ли ще се върне скоро в игра.