0

Л евски се е отказал от трансферна сума от около 35 000 евро, за да си спести заплатата на халфа Борислав Цонев, който вчера разтрогна по взаимно съгласие с клуба, съобщава „Мач Телеграф” в днешния си брой.

В началото на годината ръководството на Левски привика халфа и брат му Радослав и поиска от тях да намалят заплатите си. Близнаците прибират по близо 20 000 лева на месец с бонусите по договорите си, а това е почти непосилно за моментното финансово състояние на клуба.

Двамата обаче са били твърди и не са пожелали да се откажат и от стотинка от това, което вземат. Оставането на Боби Цонев до края на договора му през юни щеше да струва на Левски над 100 000 лева, затова клубът предпочете да се раздели с него и да си спести подобни разходи.

В последните дни дойде и офертата от Черноморец Одеса за Борислав Цонев – украинците даваха 35 000 евро за халфа, чийто договор изтича в края на сезона. „Сините” веднага са приели. Близнакът обаче отказва да премине в украинския клуб.

Така в крайна сметка Левски се отказва от трансферната сума, която под една или друга форма да отиде в джоба на Цонев. На „Герена” решиха, че е по-добре да пуснат футболиста, но да се отърват от голямата му заплата.