0

В ече няколко пъти отчетохме, че Левски за първи път в историята си записа 11 поредни шампионатни мача без победа. С равенството срещу Лудогорец на „Герена“ счупиха и още един рекорд, конкретно за този сезон, пише в днешния си брой вестник "Мач Телеграф".

До момента няма друг отбор, който да е влизал в по-лоша серия без успех. През есента Спартак Вн не успя да бие в 10 мача, но Левски изпревари и „соколите“. Все още има доста кръгове до края на първенството и може някой да бие Станимир Стоилов и компания. Но на този етап изглежда, че това трудно ще се случи на практика.

Ако това не стане, левскарите ще се наредят до клубове като Витоша Бистрица, Верея, Светкавица, Раковски Рс, Черноморец Бс-Сф и още доста други, които през годините са били автори на най-кошмарните серии в българското първенство.

Разбира се, има и доста по-силни отбори, на които поне веднъж това им се е случвало от 1949 година насам – най-често на Черно море. В тази графа влизат и четирите големи пловдивски клуба, Локомотив Сф, Берое, Етър.

Всички те без Марица са били и шампиони. ЦСКА, Славия, Литекс и Лудогорец обаче никога не са си позволявали такъш кошмар. ЦСКА бе напът да стане номер 1 по поредни провали през 2014/15, когато не победи в 12 поредни мача. Хасково обаче бе в по-тежка криза - 15 греди и предпази „червените“ от това унижение.

Статистика по темата - вижте в в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"