0

Л евски се класира за осминафинал за Купата на България след победа с 4:1 срещу третодивизионния Вихрен като гост. „Сините“ изостанаха след гол на Удоджи, но стигнаха до обрат с попадения на Роналдо, Андриан Краев, Уелтън и Георги Миланов.
Така Левски сложи край на серията от 7 мача без победа във всички турнири и си осигури среща с Лудогорец на осминафиналите за Купата.

Мачът започна изненадващо, след като Вихрен поведе с гол в 7-ата минута. Чигозие Удоджи, известен у нас като Митко Удоджи, надскочи Георги Миланов и с глава се разписа за 1:0. Левски беше близо до гол в 13-ата минута, но с общи усилия вратарят Боян Загорски и капитанът Валери Георгиев изчистиха топката след удар на Роналдо. В 24-ата минута Ивелин Попов можеше да изравни, но не уцели вратата. Веднага след това обаче „сините“ стигнаха до гол. Роналдо и Попов размениха пасове, а бразилецът се разписа с хубав удар. Уелтън пропусна още един шанс малко след това. В 31-ата минута Левски поведе. Андриан Краев бе изпуснат при изпълнение на корнер и вкара с глава. Малко след това Краев можеше да се разпише още веднъж, но Загорски спаси удара му. Асен Митков от Левски удари греда преди почивката.

В началото на второто полувреме Краев и Роналдо пропуснаха още възможности за гостите. Уелтън пък удари още една греда за „сините“. Все пак Левски стигна до трети гол, след като Уелтън бе точен. В 72-ата минута Левски получи дузпа за игра с ръка, а Миланов я вкара за 4:1. Келиан ван дер Каап пропусна още един шанс за гостите по-късно. В 83-ата минута пък Вихрен можеше да вкара втори гол, но Николай Михайлов спаси удар на Петко Петков. 

Останалите резултати от днес:

Спартак Плевен – Локомотив София 1:4
Марица – Хебър 4:2
Чавдар Етрополе – Пирин Благоевград 2:0
Дунав – Арда 1:2
Витоша Бистрица – Ботев Враца 1:0