0

В ече има един сигурен играч за атаката на Левски, пише в днешния си брой вестник "Мач Телеграф". Подготовка със „сините“ ще стартира и Здравко Димитров. Крилото се завръща от наем в Сакаряспор. На този етап комшиите не са активирали клаузата му за откупуване. Не са и дали заявка дали това ще се случи в бъдеще. Така той ще трябва да се присъедини отново към Левски, с който има договор до лятото на 2024 година. 

Както е известно, Димитров бе отстранен от първия отбор по настояване на Станимир Стоилов заедно с Димитър Костадинов. Причината затова са проблемите, които двамата имат извън терена. Стоилов бе категоричен, че те им пречат да се съсредоточат върху кариерата си на футболисти. Преди неговото идване Димитров се прочу, след като кредитори го бяха приклещили покрай гостуване на „сините“ под тепетата.

Със Сакаря той се бореше за промоция в елита, но това не се случи. Тимът остана под местата, които дават директна виза за Сюпер лигата, а освен това не успяха и през баражите. 

Сега тимът стяга мащабна селекция, за да може да гони целта през следващия сезон във второто ниво на футбола в югоизточната ни съседка.

За Сакаряспор лявото крило записа 15 мача, 1 гола, а освен това успя даде и две асистенции. На „Герена“ обаче ще има тежка битка за титулярното място в Уелтън, ако един от двамата не бъде продаден.