0

Л евски победи Славия с 2:0 в двубой от 26-ия кръг на Първа лига и се бетонира на четвърто място в класирането. 

Седем минути преди края на първата част Рикардиньо вкара превъзходно попадение, след като получи топката и с удар от дистанция матира Светослав Вуцов.

В края на полувремето бе отсъдена и дузпа след нарушение срещу Рикардиньо, но ВАР привика Радослав Гидженов и се оказа, че именно бразилецът е бил в засада малко по-рано в същата атака.

През втората част гостите създадоха доста положения, но изравнителен гол така и не падна.

Вместо това в добавеното време Джавад Ел Джемили се пребори, топката стигна до Марин Петков, който сложи точка на спора.

В класирането "сините" остават четвърти, но вече с 51 точки. "Белите" пък са на 11-ата позиция с 29 пункта. 

Още в следващия кръг за Левски предстои голямото дерби с ЦСКА, а Славия приема Пирин.

Левски създаде първите положения в мача, като още на старта Светослав Вуцов отрази удар по земята на Патрик-Габриел Галчев и един на Евертон, който изпрати топката под напречната греда. Славия пък отговори с опасни шутове на Владимир Николов и Чунг До, които също не доведоха до голове.

"Сините" поведоха в 38-та минута. Карлос Охене получи топката в центъра, преодоля двама и подаде на Патрик Мислович, който продължи към Рикардиньо. Бразилецът си поведе топката с първото докосване и с второто изпрати неспасяем изстрел от около 20 метра.

В края на полувремето главният съдия Радослав Гидженов даде и дузпа за Левски за нарушение на Венцислав Керчев срещу Рикардиньо, но неговото решение бе отменено заради засада на бразилеца по-рано в атаката.

Славия започна по-активно втората част и "белите" стигнаха до две сходни положения. Емил Стоев и Владимир Николов се откъснаха по дясното крило в последователни атаки, но и двамата стреляха встрани от гредата. В 56-ата минута отбито центриране на Кристиан Димитров изпрати топката в краката на Тони Тасев, чийто шут обаче мина на сантиметри покрай вратата.

Славия бе най-близо до гол в 78-та минута. "Белите" получиха пряксвободен удар по лявото крило и вместо да центрира, Тони Тасев реши изненадващо да стреля в близкия ъгъл. Той бе точен, но Пламен Андреев спаси много трудно. Още в следващата атака пък Мартин Сораков изпрати шут покрай страничната греда след извеждащ пас на Исак Соле.

Славия надигра Левски през второто полувреме и натика домакините си в собственото им поле, но "белите" така и не успяха да изравнят, въпреки че създадоха повече от достатъчно положения. Левски пък се възползва от една от малкото си ситуации и Джавад Ел Джемили подаде на напълно свободния Марин Петков, а нападателят на "сините" се разписа за крайното 2:0 в четвъртата минута на добавеното време.

Така Славия остана на 11-о място в класирането с 29 точки и равенство с десетия Берое.