0

Л евски победи Етър с 2:1 в контролна среща, играна в Правец. Резултатът бе открит от Георги Александров, който си отбеляза автогол в 43-ата минута. Само 60 секунди по-късно Ел Джемили удвои. Буколда върна едно попадение в 50-ата минута, с което оформи крайния резултат.

Това бе втора лятна проверка за "сините". В първата те надиграха с 2:1 Пирин на "Герена". Преди няколко дни пък Етър допусна поражение с 0:4 от Черно море в Тетевен.

На трибуните в Правец места бяха заели мажоритарният собственик на "сините" Наско Сираков, изпълнителният директор на клуба Даниел Боримиров и още около 500 привърженици на родния гранд.

Капитан в днешната контрола за Левски бе централният защитник Ноа Санко Сундберг, макар че от първата минута стартира и титулярният носител на лентата - Пламен Андреев.

Левски владееше инициативата в жегата в Правец, но до средата на първото полувреме футболистите на 26-кратните шампиони успяха само да отправят два неточни удара чрез Рикардиньо и българския национал Марин Петков. Цунами пък получи топката непокрит на далечна греда в 36-ата минута след центриране, но защитник на Етър блокира неговия удар.

Левски би Етър в контрола в Правец
Левски Етър Левски Етър Левски Етър
28

Левски поведе в 43-та минута. Уелтън получи подаване по лявото крило и центрира за Рикардиньо, който стреля с глава към вратата. Топката рикошира в тялото на Георги Александров и се озова в мрежата на Етър за 1:0. Още в следващата атака Марин Петков проби отдясно и пусна нисък пас в наказателното поле, а Джавад Ел Джемили стреля прецизно от около 13 метра за 2:0.

Етър върна един гол още на старта на второто полувреме. Резервата Патрик-Габриел Галчев направи грешно подаване в наказателното поле на Левски и топката бе пресечена от играч на Етър, след което тя се озова на пътя на непокрития Шахредин Буколда. Французинът преодоля с лекота Пламен Андреев от близо разстояние за 1:2.

Левски създаде добро положение в 60-ата минута, когато Галчев и Рикардиньо разиграха на двойно подаване пред наказателното поле, а защитникът изпрати топката в непокрития Ивелин Попов. Ударът на нападателя на "сините" обаче беше неточен.

До края на мача нямаше повече чисти положения и Левски спечели с 2:1.