0

Левски постигна трудна, но сладка победа с 2:0 над Черно море в двубой от последния редовен, 26-и кръг в родната Първа лига. Бившият играч на „сините“ и капитан на „моряците“ Даниел Димов си отбеляза автогол в 74-ата, а Марин Петков оформи крайния резултат в седмата минута от добавеното време.

Срещата ще се запомни с множеството ситуации и нерви. Още в шестата минута гол на Цунами беше отменен заради засада, а същото се случи, след като Матиас Курьор вкара топката във вратата на домакините през втората част. И при двете ситуации системата ВАР потвърди нередовните позиции на двамата играчи.

Украинецът Евгений Сердюк бе изгонен за втори жълт картон в 54-ата минута, след като фаулира капитана на Левски Николай Михайлов. Вратарят бе изнесен на носилка и след това качен в линейка, за да му се окаже медицинска помощ, след което бе откаран в болница. Играчите на Черно море получиха общо девет жълти картон, освен червения на украинския нападател.

С победата Левски се приближи на три точки до третия Черно море, като „сините“ имат актив от 42 точки и са на пета позиция, а „моряците“ са с 45.