0

Д оста напечено става по оста Левски – Хебър, пише днес в. „Мач Телеграф“. От „Герена“ са решили да се възползват максимално от мътните времена, които настанаха в Пазарджик и са атакували не един, а още двама играчи на тима. Става въпрос за Атанас Кабов и Ангел Бастунов, чийто договори изтичат през лятото. Именно с техните попадения изхвърлиха „сините“ от турнира за Купата на България. 

Както е известно, в Левски вече акостира един от героите за Хебър в този мач – Карлос Охене. А покрай него на столичани им е дошла идеята, че няма смисъл да търсят попълнения в чужбина, за да подсилят средата на терена и атака, след като могат да си върнат Кабов и Бастунов.

Първият се е навил да разтрогне с Хебър, след като там вече са назад с 3 заплати. Вина затова има и Ботев Пд, откъдето все още бавят сумата, за която се разбраха с пазарджиклии за Георги Николов.

„Гробарите“ обаче са надушили Кабов. Те са успели да съберат и преведат по сметката му необходимите пари, за да го блокират. Треньорът Любослав Пенев се е вбесил от постъпката му и му е вдигнал скандал. Кабов дори е отстранен от тренировките до второ нареждане. Сега обаче Левски ще трябва да плати, за да го вземе. 

При Бастунов ситуацията е по-различна. Макар и да се твърди, че семейството му е „синьо“ и иска да го види на „Герена“, Ангел е обявил, че не може да си тръгне през задната врата, защото бил задължен към Любо Пенев, който възроди кариерата му. Така се е наложило Левски да влезе в преговори за него с Хебър. „Гробарите“ му търсят 200 000 лева, но офертата от София е доста по-малка – 50 000! 

От Пазарджик обаче били готови и на бартер. Първоначално са поискали да си върнат Андриан Краев поне до лятото. Левски обаче не може да го преотстъпва, защото той е обвързан със „сините“ само до лятото. Така от Хебър са си направили устата за Илиян Стефанов. Последният в момента се бори за оцеляване при „сините“, след като е почти незабележим от финала с ЦСКА за Купата, когато се превърна в герой с попадението си за 1:0. Засега от Левски не са отговорили на това предложение.