0

Л евски освободи с един замах по-голямата част от квотите си за футболисти, които нямат паспорт от ЕС. След доста ходене по нервите и решителни действия на собственика на клуба Наско Сираков Уелтън, Цунами и Роналдо станаха българи. Така в тима останаха само трима футболисти, които се броят за чужденци - Рикардниьо, Хосе Кордоба и Дарлан. "Сините" обаче планират да извадят нов паспорт и на нападателя, пише в днешния си брой в. „Мач Телеграф“. 

Към днешна дата тече процедура в тази посока, но за разлика от триото му съотборници - Рикардиньо няма да получи БГ паспорт, а такъв от друга страна, която е в списъка на ЕС. Очевидно от "Герена" няма да използват довода - проектонационали, за нападателя, както направиха за Роналдо, Уелтън и Цунами в искането си към родните власти.

От "Герена" разкриха, че към този момент е най-вероятно бразилецът да стане или испанец, или португалец.

Получаването на европейски документи на латиносите е двоен удар за Левски. От една страна заради споменатата вече квота, а от друга - цената на Цунами, Роналдо, Уелтън и евентуално Рикардиньо, ще се увеличи поне двойно.

Междувременно "сините" вече стартираха издирване на нови попълнения от Бразилия, които евентуално да подсилят тима през зимната пауза. Очаква се старши треньорът на отбора Николай Костов да се възползва бързо от отворилите се две свободни местя за нови попълнения, които нямат БГ паспорти. Отделно наставникът ще може да използва за първи път от началото на сезона в Първа лига всичките си футболисти, след като досега най-често Дарлан изпадаше от групата заради квотата за чужденци.